16 april 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Et av de fosforbrente ofrene i Falluja. Fra videoen «Falluja - the hidden massacre».Under og umiddelbart etter militæroffensiven mot den irakiske byen Falluja i november 2004, ble det hevdet fra øyenvitner at USA hadde tatt i bruk kjemiske våpen. Ofrene for massakren var ofte forbrente til det nesten ugjenkjennelige. Etter angrepene så folk et merkelig hvitt pulver ligge på bakken. Hunder og katter falt om og døde på 'uforklarlig' vis. Noen trodde det var gass, andre mente det var napalm. Nå er det dokumentert at amerikanerne brukte hvitt fosfor, et stoff med lignende virkning som napalm.

En tidligere amerikansk soldat som deltok i kampene i Falluja, står fram i en dokumentar vist på italiensk TV (RAI), der han bekrefter at soldatene fikk beskjed om at hvitt fosfor skulle tas i bruk. I militær sjargong er stoffet kjent som 'Willy Pete'. «Fosfor brenner opp kroppen, det smelter kjøttet helt inn til beinet... Jeg så forbrente kropper av kvinner og barn. Fosfor eksploderer og danner en sky. Alle som oppholder seg innafor en radius på 150 meter er ille ute», sier soldaten i intervjuet. En rekke fotografier av de forbrente likene viser at soldaten ikke farer med overdrivelser. Nærbildene er ikke tatt av vestlige journalister, som aldri fikk lov til eller ville dekke den brutale offensiven, men av senteret for menneskerettigheter i Falluja.

Pentagon insisterte først på at fosforet bare ble brukt som sporlys og til «røyklegging», men har, etter at dokumentasjonen er lagt fram, blitt nødt til å innrømme at det dreier seg om brannbomber som kan brukes mot «fienden».  - Det er ikke forbudt eller ulovlig, insisterer Pentagon-talsmann oberstløytnant Barry Venable overfor BBC.


Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre