Maktdemonstrasjon mot muslimbrødrene, Qatar og Tyrkia

Bare to uker etter at president Donald Trump talte til Gulfstatenes ledere i Riyadh og hyllet «the magnificent Kingdom of Saudi Arabia», gikk vertskapet løs på sin gamle rival Qatar – og dermed muslimbrødrene (Det muslimske brorskap). 

En nærmest total blokade er et forvarsel om kupp og kanskje krig. Rivaliseringa på den arabiske halvøya er ikke av ny dato, men den har aldri vært så alvorlig som nå.

CETA blir forberedt i skyggen av TTIP

I Tyskland marsjerer hundretusener mot TTIP og CETA.Bråket rundt TTIP kan være en avledningsmanøver for å ta oppmerksomheten bort fra CETA-avtalen.

Det meldes at forhandlingene om TTIP, en handels- og investeringsavtale mellom EU og USA, har brutt sammen. Franske og tyske politikere har kommet med utspill som kan tyde på dette. Men dette kan like gjerne være rent taktikkeri, og at EU nå forsøker å presse USA til å strekke seg lenger i forhandlingene i saker som har vakt harme i den europeiske befolkningen.

Pressemelding:

Latin-Amerikagruppene i Norge reagerer på at Dilma Rousseff blir stilt for riksrett

brasilflagg9. august ble det votert i det brasilianske senatet om hvorvidt Brasils suspenderte president Dilma Rousseff skal stilles for riksrett. 59 stemmer for og 21 imot betyr at den demokratisk valgte presidenten Dilma Rousseff stilles for riksrett, og et statskupp blir forsøkt legalisert. 

Tyrkia trosser den saudi-amerikanske alliansen

Mistanken om at USA og Saudi-Arabia var involvert i sommerens kuppforsøk i Tyrkia, er ikke blitt mindre i ettertid. Begge stater har sterk interesse av å sette Erdoğan på plass.

Wikileaks-effekten. Ill.: Carlos Latuff.Ifølge Julian Assange og Wikileaks har Hillary Clinton, USAs tidligere utenriksminister og Demokratenes presidentkandidat, hemmelige forbindelser med Fetullah Gülen som lever i eksil i Pennsylvania. Det er den samme Gülen og hans tyrkiske tilhengerskare som blir beskyldt av president Erdoğan for å stå bak sommerens kuppforsøk.

EU og USA forhandler om ny global handelsavtale: ALT skal privatiseres

Norge er en av pådriverne for et femtitalls land som i hemmelighet framforhandler en ekstremt liberalistisk avtale på sida av eksisterende handelsregulerende mekanismer som WTO og GATT.

frihandel

Målet er å privatisere alt som overhodet kan privatiseres, og å la de multinasjonale monopolene få siste ord.