19 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Natt til 4. september 2004 ble motstandspolitikeren og lederen for Iraks Patriotiske Allianse, Abd al-Jabbar al-Kubaisi arresteret da et femtitalls amerikanske soldater, støttet af helikoptere og tanks, stormet hans bopel i Bagdad og bortførte ham.

Abd al-Jabbar al-Kubaisi er redaktør av avisa Nida al-Watan (Fedrelandet Kaller), som er talerør for Iraks Patriotiske Allianse. al-Jabbar al-Kubaisi har vært motstander av såvel krigen som okkupasjonen av Irak. Etter krigen reiste han tilbake til sitt irakiske hjemland, der han siden har vært meget aktiv i anstrengelsene for å samle alle patriotiske krefter i én felles nasjonal front for frigjøring av Irak fra okkupantenes jerngrep. Dette farlige og modige arbeidet har gjort ham til en forhatt hos okkupantene og kollaboratørene.

Revolusjon fordømmer, i likhet med en lang rekke organisasjoner og personer verden rundt, arrestasjonen av Abd al-Jabbar al-Kubaisi og krever ham øyeblikkelig løslatt. Vi holder okkupasjonsmakta i Irak ansvarlig for Abd al-Jabbar al-Kubaisis liv og helse så lenge han sitter i okkupantenes varetekt.

Hvem er Abd al-Jabbar al-Kubaisi?

Al-Kubaisi ble som 15-åring medlem av den irakiske delen av Baath-partiet (Det arabiske sosialistiske Baath-parti), som var blitt stiftet i Syria i 1947. Han er utdannet sivilingeniør ved Det amerikanske universitet i Beirut. Herfra vendte han tilbake til Irak i 1967 og var aktiv på venstrefløyen i Baath-partiet. Han ble deretter fengslet i flere omganger av høyrefløyen i partiet som tok makta i 1968. I 1976 flyktet han til Syria, og deretter til Europa.

Årene i eksil brukte han på å samle den irakiske opposisjonen mot Saddam Hussein på et anti-imperialistisk grunnlag. Hans aktivitet har kostet dyrt, ikke minst personlig. Hans to brødre ble i 1981 henrettet av Saddam-regimet på grunn av al-Jabbars politiske virksomhet.

I 1992 var Abd al-Jabbar al-Kubaisi med på å grunnlegge Iraks Patriotiske Allianse, som han nå er leder for. Han vendte tilbake til Irak like før USA innledet angrepskrigen våren 2003, og har vært en viktig drivkraft for å bygge en brei, nasjonal motstandsfront for å frigjøre Irak fra okkupantenes terror og bajonetter.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre