19 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

«Amerikanerne gir svake og fåtallige grupper i skylda for den manglende sikkerheten i landet. Vi tror ikke på dette og vi har informasjon om at den manglende sikkerheten har sine røtter i virksomheten til amerikanske og israelske spioner». Det sa Brigadegeneral Mohammad-Baqer Zolqadr, nestkommanderende for Irans revolusjonsgarde IRGC, melder Al Jazeera.
Generalen anklaget USA og Israel for å ha planlagt bombeangrepene som har drept tusener av sivile, og sa at disse angrepene er formålstjenlige for å rettferdiggjøre USAs fortsatte militære nærvær i Irak. Iran støtter opp om de ulike sjiamuslimske partiene og organisasjonene i Irak.

Sunnirådet fordømmer Zarqawi-utspill

Det sunnimuslimske Rådet av muslimske lærde i Irak har samtidig fordømt uttalelsene fra Al Qaidas irakiske spøkelse, Abu Musab al-Zarqawi, og bedt ham trekke tilbake utsagnet om å gå til «total krig» mot sjiaene. Flere titalls sivile ble drept i bombeaksjoner forrige uke. Zarqawi har hevdet at dette skulle være en hevn for USA-angrepet mot motstandsfolk i byen Tal Afar nordvest i landet.

«Det Zarqawi sa er meget farlig og spiller opp i hendene på okkupanten, som ønsker å splitte opp landet og tenne gnisten til en krig mellom grupper og etnisiteter», sa rådet i en uttalelse gjengitt av AFP 16. september. «Sjiaene har ikke skylda for regjeringas splittelsespolitikk», uttalte sunnirådet, og la til at sjiaene heller ikke har skylda for den pågående offensiven mot Tal Afar. Rådet av muslimske lærde er knyttet til den irakiske motstandsbevegelsen.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre