25 april 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Er det en ulykke for det utpinte folket i Aleppo at terroristgruppene og al Qaida nå blir slått? Det skulle man tro når en leser vestlige nyhetsmedier, alle norske hovedmedier inkludert.

I fire år har byens østlige deler vært hærtatt av terroristgrupper dominert av al Qaida (Nusrafronten, som nå går under navnet Jabhat Fatah al-Sham). Disse terroristene blir konsekvent omtalt som «den syriske opposisjonen» og nærmest uskydlige ofre for den syriske regjeringshærens aggresjon og russiske luftangrep. Den syriske regjeringshæren kjemper for å gjenvinne kontroll med eget territorium, men i mediene blir det framstilt som om syriske regjeringsstyrker er på aggressivt erobringstokt.

Det er en kjensgjerning at opprørerne med bånd til al Qaida er ansvarlige for utallige grusomheter. Denne «opposisjonen» er trent og finansiert av USA, NATO og alliansepartnere som Saudi-Arabia, Qatar, Tyrkia og Israel. Den norske regjering støtter aktivt opp om denne «opposisjonen», også militært.

Skandaliserte hjelpeorganisasjoner

Flere norske hjelpeorganisasjoner har latt seg omforme til brikker i USAs og NATOs spill i Midtøsten. De er i ferd med å skandalisere det tradisjonsrike norske nødhjelpsarbeidet. Flyktninghjelpen med sin generalsekretær Jan Egeland er blant de som går lengst i å forvrenge sannheten. Egeland sørger åpenlyst over terroristenes nederlag i Aleppo. Den samme Jan Egeland har bakgrunn som statssekretær for Arbeiderpartiet, NUPI-sjef, generalsekretær i Norges Røde Kors, det USA-finansierte og skandaliserte Human Rights Watch og så videre.

Under Libya-krigen i 2011 og nå i Syria målbærer han tårevått at NATO og Vesten må «gripe inn for å hindre humanitær katastrofe». Samtidig har han ivret for nødhjelpsforsyninger direkte til IS og Nusrafronten. Stort bedre har det ikke vært fra Norsk Folkehjelp og Norges Røde Kors. Men så har da også sistnevnte hatt både Jan Egeland og krigsforbrytere som Jens Stoltenberg og Børge Brende som generalsekretærer. Det begynner å avtegne seg et mønster. Kirkens Nødhjelp ser ut til å være mer balansert i sitt hjelpearbeid. Det skulle også bare mangle i den grad organisasjonen bryr seg om skjebnen til kristne syrere. Kristne og andre religiøse minoriteter er beskytta og får praktisere sin tro i de delene av Syria som er under regjeringens kontroll. I områder kontrollert av «opposisjonen» blir de slakta.

Fake News fra NATO og USA

NATO og EU har nylig vedtatt erklæringer om at de skal forhindre falske nyheter, såkalt «Fake News», fra å bli spredd på internett og sosiale medier. Disse «falske nyhetene» er i realiteten alle alternative nyhetskilder som avslører hva EU og NATO egentlig holder på med. For å diskreditere slike opplysninger i utgangspunktet, påstår NATO og EU at den slags rapporter er fabrikkert av russerne.

Alle parter i en krig produserer propaganda og «fake news». Alle moderne hærer har egne propaganda- og desinformasjonsavdelinger. USA og NATO har egne håndbøker for psykologisk krigføring, såkalt PSYOPS.

Men sannheten har en tendens til å komme fram litt etter litt. Folk er ikke dummere enn at det skjønner at noe ikke stemmer når terroristene blir framstilt som helter og «frihetskjempere». Når terroristenes nederlag blir omtalt som en forbrytelse mot menneskeheten. Når frigjøringa av Aleppo utelukkende blir stemplet som en humanitær katastrofe. Spesielt hvis vi sammenholder med rapportene fra USA-koalisjonens offensiv mot en annen storby: Mosul i det nordlige Irak.

Realitetene blir snudd på hodet. Det vi blir servert er Fake News à la NATO.

USA og NATO tatt på fersken

Den vestlige uroen over at Øst-Aleppo blir frigjort fra terrorgruppene er forståelig. Planene for å destabilisere Syria har fått et tilbakeslag, og Vestens løgner er i ferd med å bli avslørt.

Nå kommer det meldinger om at 14 militære rådgivere fra den USA-støtta koalisjonen er tatt til fange av syriske spesialstyrker i en bunker i Aleppo – midt blant terroristene. Navnene på disse rådgiverne fra blant annet USA, Saudi-Arabia, Tyrkia, Qatar og Israel er offentliggjort av et syriske parlamentsmedlem og gjengitt her på southfront.org den 17. desember.

De som har rekruttert, trent og finansiert terroristene blir støttet av «det internasjonale samfunn» som voktere av verdensfreden. Men den djevelske planen om å sende terrorister til Syria som fotsoldater for den vestlige alliansen har lidd et alvorlig tilbakeslag.

Noe av bakgrunnen for denne artikkelen er hentet fra Global Research og Southfront.org

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre