mandag 8 august 2022

Generalsekretæren for Iraks Patriotiske Allianse, Abd Al-Jabbar al-Kubaisi, er løslatt av den amerikanske hæren etter 15 måneder i fangenskap.

Abduljabbar al-Kubaisi er leder for IPAHan ble tatt til fange av amerikanske styrker i en militæroperasjon i Bagdad den 4. september 2004, uten å være siktet for noe som helst. I en lang periode var det uvisst hvor han befant seg.

Jabbar al-Kubaisi er ifølge broren Ibrahim på vei til Paris for å gjenforenes med sin familie. Hans løslatelse fra amerikansk fengsel er nok et tegn på at USAs problemer gjør det umulig å opprettholde okkupasjonen bare med militære midler.

Det har helt siden arrestasjonen pågått en internasjonal kampanje for å frigitt Jabbar al-Kubaisi. I Norge har Komiteen for et fritt Irak stilt seg i spissen for dette kravet. Frigivelsen viser at solidaritetsarbeid nytter!
Som grunn for at IPA-lederen ble tatt til fange, skal de amerikanske fangevokterne ha oppgitt at han «mobiliserte verden mot okkupantene». Løslatelsen av generalsekretæren for Iraks Patriotiske Allianse er en seier for motstandskampen i Irak og hele den internasjonale bevegelsen mot okkupasjon og for det irakiske folkets rettferdige motstandskamp!