torsdag 28 mai 2020

Provokasjoner fra elementer som støtter okkupasjonsregimet i Bagdad klarte ikke å hindre sjeik al-Khalessi, Kamal Majid og Hind al Naemi Kjær fra å la sine stemmer høre på Irak-seminaret «Røster fra Irak». Det skriver Komiteen for et fritt Irak i en pressemelding.

– Baker-rapporten dreier seg ikke om å redde Irak, men om å redde den amerikanske administrasjonen ut av situasjonen de har ført seg selv og det amerikanske folk inn i, sa sjeik Jawad al-Khalisi, en av de mest respekterte sjialederne i Irak, da han talte som en av tre innledere på seminaret «Røster fra Irak» i Oslo konserthus lørdag 16. desember.

Bare én løsning

– Jeg vil si til alle i Irak og i Norge: Det finnes bare én løsning: at okkupasjonsstyrkene må forlate Irak og at dette landet gjenvinner sin suverenitet. Dette er løsninga for alle krefter som ønsker å jobbe for den irakiske saken, uansett om de har støttet motstanden fra starten av, eller om de har vært med i den politiske prosessen og har angret og innsett at dette var et feilgrep.

Folket vil forene seg mot okkupantene

Den kurdiske professoren Kamal Majid og Hind Al Naemi Kjær fra Iraks Patrotiske Allianse la i likhet med al-Khalisi vekt på at det irakiske folket ikke vil la seg splitte etter sekteriske og etniske skillelinjer, slik den amerikansk-israelske strategien går ut på, men forener kreftene mot okkupantene. Majid fokuserte særlig på  USAs internasjonale alenegang, krigsøkonomi og aggressive retorikk og trakk fram parallellene til Hitler-Tysklands framferd på 30-tallet.

Iraks kvinner lever i et helvete

Hind Al Naemi ga en rystende rapport om kvinnenes situasjon i Irak, som hun karakteriserte som «verre enn slaveri». I tillegg til at kvinnene knapt tør gå ut i frykt for å bli voldtatt eller drept, har trafficking og ren slavehandel med kvinner blitt storindustri.

Det var kanskje denne virkeligheten møteprovokatørene med tette bånd til den offisielle fløyen av Iraks «Kommunistiske» Parti, som fra første dag har vært håndlangere for USA-okkupantene, ikke ville skulle komme fram. Demonstrantene, som i «demokratiets» navn hadde appellert til alle tenkelige og utenkelige norske instanser om å stoppe seminaret, viste igjen sitt sinnelag da de ramponerte bilen til en av seminarets tolker og rettet trusler mot flere av seminardeltakerne.