lørdag 18 september 2021

Saab til salgs.Tusenvis av Saab-ansatte samla seg utenfor fabrikkporten i Trollhättan den 12. januar med krav om at arbeidsplassene må reddes. Men fagforbundet IF Metall har ikke annen strategi enn å appellere til General Motors om å selge bedriften. Dette knefallet for kapitalen er et faglig forræderi, skriver Proletären.

«Vi vil sende et budskap til GM», sier IF Metalls klubbformann på Saab, Paul Åkerlund, til Dagens Arbete (11/1). «Selg oss!»
Tydeligere enn som så kan det faglige forræderiet ikke uttrykkes. For Åkerlund finns det ingen framtid bortenfor kapitalismen og dermed ingen framtid for Saab uten en ny kapitalistisk eier. Den faglige strategien består i å forsøke å overbevise GM om å selge Saab. Til hvem det måtte være. Dermed finner helt fra starten av spekkhoggere som Koenigsegg og Spyker nåde for Åkerlunds alt annet enn strenge blikk.

Det er et illusjonstriks som bare forlenger plagene som de ansatte hos Saab har blitt utsatt for det siste året, mener Proletären, som krever at den svenske staten overtar fabrikken.