tirsdag 24 mai 2022

Khalida Jarrar, medlem av politibyrået i PFLP.
Khalida Jarrar, medlem av politibyrået i PFLP.
Kamerat Khalida Jarrar, medlem av politbyrået i Folkefronten for Palestinas Frigjøring (PFLP), slo 30 juni i år fast at forskjellige palestinske fraksjoner ikke har til hensikt bare å være tilskuere til tosidige maktdelingsforhandlinger innen det palestinske lederskapet.

Idet hun henviste til de nylig avholdte forhandlingene mellom Hamas og Fatah, sa hun at det er viktig å understreke at ingen tosidig avtale mellom Fatah og Hamas er bindende for det palestinske folket, eller for deres forskjellige grupperinger, hvis den ikke er i samsvar med den nasjonale enigheten og bygger på nasjonale prinsipper.
Hun understreket at Fronten (PFLP) ser på det å få en slutt på splittelsen som svært viktig, men å erstatte den med en maktdelingsavtale som leder tilbake til de gamle forholda, vil kun føre til at splittelsen kommer på nytt.

Kamerat Jarrar fordømte samtidig utestenginga av presidenten for Palestinas Lovgivende Råd, Aziz Dweik, fra justisbygningen, der han hadde tillyst en pressekonferanse etter at han har blitt løslatt fra fengsling i Israel.

Hun slo også fast at nestformannen i PFLP, Abdel Rahmin Mallouh, hadde protestert mot denne handlingen på det seneste eksekutivkomitemøtet i den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO.

Oversettelse: S.H.