19 april 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Solidaritet med frigjøringsbevegelser som kjemper for nasjonal uavhengighet og sosial rettferd er «terror», ifølge den danske staten og EU.

Foreningen Oprør - dømt i byretten.Forfatteren Patrick Mac Manus ble mandag 15. mars dømt for terrorstøtte. Byretten i København mener at Foreningen Oprør som Mac Manus er talsperson for, har brutt terrorloven ved å støtte frigjøringsbevegelsene FARC i Colombia og PFLP i Palestina. Han ble dømt til 6 måneders betinget fengsel.

– Vi kan ikke akseptere byrettens kjennelse, sier Patrick Mac Manus ifølge Netavisen. – Danmark har tradisjon for solidaritet med undertrykte folk og deres kamp for frihet. Det er en tradisjon vi vil fortsette og gi nytt liv, sier den irsk-danske forfatteren.

– Det er uakseptabelt i et demokratisk samfunn at makthaverne har forsøkt å undertrykke disse tradisjonene, sier Mac Manus og fortsetter: – Vi mener det er viktig å fortsette å støtte FARC og PFLP og tilsvarende demokratiske, humanitære og sekulære frigjøringsbevegelser.
– Israels okkupasjonspolitikk og statsvolden i Colombia gjør motstand legitimt. Anti-demokratisk lovgivning endrer ikke ved det, slutter Mac Manus.

I en pressemelding fra Foreningen Oprør heter det blant annet:

«Retten til åpen internasjonal solidaritet blir i økende grad forhindret og forfulgt. Bevegelser fra okkuperte områder, fra forfulgte minoriteter, fra samfunn preget av avgrunnsdyp ulikhet og statlig vold stemples nå som terror. I flere land er statsterrorisme den mest presserende og dødelige trusselen mot liv og velferd.

Den rolla som internasjonal solidaritet tidligere har spilt i å løse konflikter, er under voldsomt press. I tillegg står sivil ulydighet, protestkampanjer og faglige aksjoner i økende fare for å bli rammet av dagens terrorlovgivning.»

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre