mandag 18 januar 2021

– I den virkelige folkebevegelsen har islamistene nesten ingen betydning. Bevegelsen ble båret fram av folket sjøl, av fagbevegelsen UGGT og av oss.
Det sier en representant for Tunisias kommunistiske arbeiderparti (PCOT) i en samtale med den tyske ML-avisa Arbeit Zukunft.

– Vi mener at alle kreftene som har kjempet mot Ben Ali bør inngå i ei ny regjering. Det inkluderer det islamske partiet. Også de var ofre for Ben Ali. Vi har allerede hatt samtaler med dem over tid. I den forbindelse har vi gjort det klart at vi ikke snakker om religion, om tro og ikke-tro, men om folkets krav. Hvilke rettigheter har kvinnene? Hva trenger arbeiderne? Hva har ungdommen bruk for?

Vi har klart sagt at vi vurderer enhver ut fra hvordan de konkret forholder seg til disse spørsmålene. Vi har også gjort det klart at en ny grunnlov skal skille stat og religion. Religion skal være en privatsak.

Vi har tatt dette opp på en sånn måte at islamistene har vært nødt til å samtykke. Reformistene prøver å male trusselen fra islamister på veggen for på den måten å redde det gamle regimet. Det er rein propaganda. I den virkelige folkebevegelsen har islamistene nesten ingen betydning. Bevegelsen ble båret fram av folket sjøl, av fagbevegelsen UGGT og av oss.

Dette er bare et kort utdrag av intervjuet. Bruk en av lenkene under for å lese hele.

Originalintervjuet i Arbeit Zukunft (ty) Tunesien: „Es weht ein frischer Wind!“
Netavisen/Kommunistisk Politiks oversettelse «Der blæser en frisk vind over Tunesien» (da)