tirsdag 7 desember 2021

Et nytt politisk snikmord rettet mot ledere i den progressive koalisjonen Folkefronten skjedde i dag den 25. juli. I skrivende stund samler store folkemasser seg til demonstrasjoner foran innenriksdepartementet i hovedtaden Tunis. Nedenfor følger erklæringa som Tunisias arbeiderparti, et av de toneangivende partiene i Folkefronten, sendte ut umiddelbart etter mordet, der partiet oppfordrer til å velte den islamist-dominerte regjeringa.

Kunngjøring fra Tunisias arbeiderparti

Fortsett revolusjonen!Svikets og terrorismens hender myrdet i dag den 25. juli 2013 vår kamerat, martyren Mohamed Brahmi. Han var medlem av hovedstyret i Folkefronten, daglig koordinator av partiet Folkets bevegelse og medlem av den grunnlovgivende forsamling.

Tunisias arbeiderparti uttrykker sine varmeste kondolanser til martyrens familie, til våre brødre i Folkets bevegelse*, til hans kamerater i Folkefronten** og til hele det tunisiske folket.
Arbeiderpartiet:

  • mener at myndighetene (regjeringen, presidenten, den konstituerende forsamling og den herskende koalisjonen ledet av Ennahdha-bevegelsen) er ansvarlig for dette drapet gjennom at de dekker dem som myrdet vår kamerat martyren Chokri Belaid, ved at de spiller opp til utbrudd av intellektuell og politisk vold og terrorisme, samt ved at de skyver landet i retning av innbyrdes strid og konflikt av hensyn til egne interesser og for å holde seg ved makten.
  • oppfordrer alle politiske, sosiale og sivile krefter til å stå side ved side og ta ansvar for å redde landet fra grepet til den herskende klikken som driver landet mot vold og blodsutgytelse.
  • oppfordrer det tunisiske folk til sivil ulydighet og til å handle umiddelbart for å styrte den herskende klikken og å oppløse den konstituerende forsamling, den provisoriske regjeringen og presidentskapet.


Lenge leve de tunisiske martyrene!
Lenge leve Folkefrontens martyrer!

Tunisias arbeiderparti, 25. juli 2013.

Artikkeloverskriften er satt til av redaksjonen. Se også artikkelen Nytt drap på en av Folkefrontens ledere i Tunisia

 

* Folkets bevegelse er et arabisk-nasjonalistisk nasseristisk parti som sluttet seg til Folkefronten i april i år.

* Folkefronten er en brei koalisjon av progressive, nasjonale og sekulære partier og organisasjoner. Frontens talsmann er i dag Hamma Hammami, leder av Tunisias Arbeiderparti – medlem av Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner.