mandag 8 mars 2021

Julain Assange. Bilde er tatt i Ecuadors ambassade i 2014. Fra Wikipedia.

Opphevelsen av asylbeskyttelsen for aktivisten Julian Assange fra regjeringa til Lenin Moreno viser en total underkastelse for amerikansk politikk og USAs geopolitiske planer og interesser, uttaler den revolusjonære venstrefronten Unidad Popular (Folkelig enhet) i Ecuador.

Opphevelsen av asylbeskyttelsen for aktivisten Julian Assange viser en total underkastelse fra regjeringa Lenin Moreno for den nordamerikanske politikken og USAs geopolitiske planer og interesser.

Det var visepresident Mike Pence selv som i juni 2018, da han var på et offisielt besøk i landet vårt, krevde at president Lenin Moreno skulle oppheve Julian Assange's asyl.

Unidad Popular – UP vender seg imot denne handlingen, en handling som ikke er annet enn fortsettelsen av utsalgspolitikken som allerede lå i undertegninga av samarbeidsavtalen med Det internasjonale pengefondet (IMF) og intensjonen om å inngå en frihandelsavtale.

Julian Assange er en aktivist som gjennom Wikileaks avslørte amerikanske grusomheter og gjentatte menneskerettsbrudd i Irak og Afghanistan. Opphevelsen av asylet er også et alvorlig slag mot ytringsfriheten og menneskerettighetene.

Unidad Populars nasjonale ledelse
Quito, 11. april 2019

Uttalelsen fra Unidad Popular