mandag 16 mai 2022

Ungdomsforbundet (KSM) til Böhmens og Mährens kommunistiske parti (Komunisticka stranka Ceske i Morave) er oppløst av tsjekkiske myndigheter.

Ei omfattende internasjonal underskriftskampanje med framstående underskrivere som bl.a. Mikis Theodorakis og Bono fra U2 tvang regimet i Praha til å utsette forbudsvedtaket, men har altså ikke forhindret det.

Tross de antikommunistiske vindene i Tsjekkia, er det mange tsjekkere som går til kamp og ikke vil finne seg i disse grove angrepene på ytrings- og organisasjonsfriheten.

Forbudet kommer samtidig med at Tsjekkia går til senatsvalg, og er et åpenbart prøveprosjekt for iverksetting av kommunistjakta som Europarådets parlamentarikerforsamling åpna for med sitt reaksjonære vedtak i januar i år.

Hva går anklagen mot KSM ut på? Ifølge innenriksdepartementet består ungdomsorganisasjonens «forbrytelse» i at KSM i sitt program går inn for at den private eiendomsretten blir erstattet med kollektiv samfunnsmessig eiendom…

Etter at Tsjekkia trådte inn i EU og dermed ble et fullverdig europeisk «demokrati», har de demokratiske rettighetene systematisk blitt innsnevra. EU prøver ikke bare å etterligne USA på det økonomiske og militære området, men ønsker også å kopiere McCarthyismen, later det til.

Solidaritetserklæringer med KSM kan sendes til:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.