2 mars 2024

Abonnér for kr 100,-

Vipps til 634620 eller bruk betalingskort

islamofobi norway latuff

Terroranslaget mot Al-Noor moskéen i Bærum dagen før den muslimske høytiden Id al-adha følger et oppgått spor etter 22. juli 2011: En «arisk» vestkantgutt med solide finanser, inspirert av nazisme og ekstreme høyrekriminelle nettsamfunn, væpner seg til tennene iført uniform og hjelm for å ta krigen mot muslimene fra tastaturet og inn i moskeene.

Til alt hell var det få til stede denne dagen. En 65-åring i menigheten, Mohamed Rafiq, hadde mot til å overmanne terroristen. Dermed reddet han flere liv.

Politiet fikk flere oppringninger i forklant, uten at de fant grunn til å reagere. Kontrasten er stor til politiets massive utrykning til Bogerud i Oslo for kort tid tilbake, etter at de hadde latt seg provosere av en ungdomsgjeng. Ordensmakta brukte et døgn for å finne ut at angrepet på moskeen måtte defineres som et forsøk på terrorhandling. Det samme politiet, eller PST, hadde «undersøkt» 21-åringens hatske kommentarer i flere kommentarfelt og på flere obskure nettsteder. Men løfter om å kopiere terroristen på New Zealand i et forsøk på å komme til Valhall, var åpenbart ikke nok til å vekke uro.

Bare noen timer før attentatforsøket på Vøyenenga holdt rasistene og muslimhaterne i SIAN en demonstrasjon foran Stortinget som ble møtt med en motdemonstrasjon fra antirasister.

Muslimhatets gjødselsbinge

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) er tvunget på banen og lirer av seg at han er bekymret over «altfor mye muslimhat». Nei, hvor kan vel sånt stamme fra?

Ordførerkandidaten til Fremskrittspartiet på Nesodden er John Brungot (70). Filter Nyheter avslører at han er aktiv i SIAN og har postet utsagn som at «muslimer er vår dødsfiende». Ifølge Brungot er Europa «under beleiring av islam» med innvandrere som «søker å ta over våre land og kue oss» i «en organisert invasjon av islamske barbarer». Frp har nå fått det travelt med å sette i gang en eksklusjonsprosess, sjøl om det umulig kan være ukjent for partiet at Brungot har spredt sitt muslimhat på sosiale medier i minst to år. Utøya-terroristen var som kjent også innom Fremskrittspartiet.

Kallmyr og hans sjef, Erna Solberg (H), finansierer den muslimhatende propagandasentralen Human Rights Service og Hege Storhaug med minst 1,3 millioner kroner i året. Støtten har, helt fram til revidert statsbudsjett 2019, kommet fra integreringspotten(!) til Kunnskapsdepartementet – av alle steder. Denne regjeringa, dessverre med stilltiende oppslutning fra stortingsflertallet, legger heller ikke to pinner i kors for at Norge skal implementere hele FNs Rasediskrimineringskonvensjon som krever forbud mot all rasistisk organisering og finansiering. Tvert imot advarer statsministeren mot å «innskrenke ytringsfriheten» – på dette området.

Innholdsløse ord

Pjattet om at vi skal «lære av 22. juli», bidra til mer inkludering og «at alle kan tenke mer over hvordan de uttrykker seg på sosiale medier», er nettopp det. Pjatt. Farlig pjatt som skal glatte over at muslimhat, jødehat og rasisme har eskalert i åra som har gått siden 22. juli. Det samme ser vi også etter dette terrorforsøket. Kommentarfeltene til Resett, SIAN osv. er fulle av forståelse for at noen «reagerer» mot den angivelige muslimske invasjonen. Og de er begeistra over at statsminister Solberg «advarer mot å innskrenke ytringsfriheten og tro at det vil forhindre terror». Etter hvert som tiltalen tas ut kan vi regne med at den hvite gjerningsmannens «forvirrede tanker» blir diagnostisert som psykiske lidelser og forsøkt redusert til en tragisk personlig skjebnehistorie.

Den stadig vekk lovlige propagandavirksomheten til den organiserte rasismen er kilden til den fascistiske terroren, likegyldig om den blir begått av enkeltpersoner eller organiserte grupper. Så lenge fascistiske og rasistiske miljøer får lov til å spre sin kriminelle ideologi og motta finansiering, er det bare et spørsmål om tid før neste fascistiske terrorattentat.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre