2 mars 2024

Abonnér for kr 100,-

Vipps til 634620 eller bruk betalingskort

Den høyre-ekstreme gruppa Norsk Defence League har varslet at de vil demonstrere mot «islamifiseringen av Norge» 26. februar. Tette bånd mellom EDP og nazipartiet BNP. Igjen ser vi hvordan nazister og rasister prøver å oppnå styrke ved å hoppe på den islamfiendtlige kursen i samfunnsdebatten med ord som «ytringsfrihet» og «religionskritikk».

Norsk Defence League

Norsk Defence League er dårlig og amatørmessig organisert, men har ifølge dem selv over 500 medlemmer. De er først og fremst inspirert av English Defence League som i hovedsak rekrutterer aktivt innenfor bl.a. voldsmiljøer og fotballsupporter-miljøer. Både Norsk- og English Defence League går inn under den nye generasjonen nazister: Hvor det tidligere, ifølge deres ideologi, var homofile og jøder som var avvikerne og parasittene har de nå organisert jødiske og homofile divisjoner innad i organisasjonen for å pakke inn det hatefulle budskapet sitt inn i et finere papir. Samtidig brente lederen Stephen Yaxley Lennon et nazi-flagg for å vise sin motstand mot nazismen. Senere ble det vist at han var medlem av nazipartiet British National Party (hvor det blant annet ikke er lov for fargede å være medlem) – hvor mange medlemmer er aktive i EDL. (Se mer på BBC News)

Da Remi Huseby deltok i en demonstrasjon i Luton arrangert av EDL fortalte han til TV2 om demonstrasjonen som blir holdt 26. februar:

– Tror du at du vil få noen støttespillere opp fra Europa til Norge hvis det skal gjennomføres demonstrasjoner i Norge?

– Ja, det tror jeg. Jeg har snakket mye med de fra England og de har veldig lyst til å reise opp til Norge.

Med andre ord fungerer ikke bare NDL som en hatorganisasjon mot muslimer, men også som en magnet for andre rasistiske grupper i Europa. Samtidig forsvarer erkesionisten og rasisten Jan Simonsen (Demokratene) gruppa.

Forby nazistisk organisering

Mange fremstiller kampen mot nazismen som en intellektuell drakamp hvor de med de beste argumentene kan avvæpne ekstremistene og få dem til å miste troverdighet. Det er en total kortslutning når man forveksler organisert kriminalitet maskert som politikk med vanlige holdninger og meninger. Dialogen med nazismen og fascismen ble avsluttet i 1945. Det var hele Europa samstemt om straks etter Nazi-Tysklands endelige nederlag. Et nederlag som kom etter at flere millioner jøder, kommunister, homofile og andre «avvikere» var blitt henrettet.

Om man fortsatt ikke klarer å fatte hva nazisme er og hvorfor det må forbys så kan man fatte at Norge er forpliktet til å følge FN-konvensjonen vi har sluttet oss til: Norge skrev i 1969 under på «FNs konvensjon om avskaffelse av alle former for rasediskriminering», i artikkel 4 a) og b) slås det fast at spredning av rasisme og rasistisk organisering skal forbys ved lov.

Men er et forbud mot nazismen nødvendig når de er så få? Ja, et forbud er helt nødvendig. Historien viser at nazistene ikke trenger å være mange for å gjennomføre aktivitene deres. Én nazist er èn trussel. Det er ikke mange ukene siden vi mintes drapet på Benjamin Hermansen som ble drept p.g.a. sin hudfarge – et resultat som viser hvor langt det kan gå om nazistene får bragt ut ideologien sin i praksis.

Et forbud vil ikke fjerne nazismen en gang for alle, men vil gi motstandere av nazismen et bedre utgangspunktet for å knuse dem. Anti-demonstrasjonen mot Norsk Defence League er et slikt forsøk som gjør at nazistene og rasistene aldri skal få være i fred, at de aldri skal få ut hatbudskapet sitt. Det er nettopp slik at de ikke har klart å etablere seg i Norge.

Knus nazismen!

Først publisert på radikalfront.com den 16. februar 2011.

{jcomments on}

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre