2 mars 2024

Abonnér for kr 100,-

Vipps til 634620 eller bruk betalingskort

Ingen rasister i Bergens gater! Foto: HH

Rasistbanden i SIAN fortsetter sin provokasjonsturné, nå sist i Bergen. Tidligere har de møtt opp på Tøyen, Mortensrud og Furuset, bydeler i Oslo med stor innvandrerandel. Hver gang stiller et «ressursfattig» politi opp for å beskytte rasistene, gjerne med hester og tåregass.

Mye politi hadde møtt opp i Bergen lørdag 22. august for å beskytte den hellige «ytringsfriheten» til SIAN, en gruppe av rasistiske utskudd som samarbeider med naziorganisasjonen Den Nordiske Motstandsbevegelsen. Så var også representanter fra sistnevnte på plass for å ta bilder av motdemonstranter.

Det var et relativt stort oppmøte på Festplassen av folk som ikke ønsket at SIAN skulle få spre hatet sitt i fred, folk fra forskjellige partier og organisasjoner, samt mange som kun sto der som privatpersoner. SIAN var i stusselig mindretall – de kunne telles på én hånd. Like før «programmet» startet, toget det inn en skokk av gulkledde «borgervernssoldater» som ville verne om ytringsfriheten til SIAN og oppfordret til å fjerne «pøbelen» som ønsket SIAN dit pepperen gror.

Krevde deportasjon av muslimer

SIAN-leder Lars Thorsen begynte talen sin og oppfordret til deportasjon av muslimer og at motdemonstrantene var fulle av «muslimsk hat». Stort lenger kom han ikke før han ble slått i bakken av en rasende ung mann som hadde forsert politisperringene. Da ble arrangementet avbrutt, og SIAN forlot stedet.

Deretter fulgte et gateslag mellom politiet og rasende ungdom. Politiet fulgte opp med å spraye tåregass på barn ned i 14-årsalderen, noe som ikke gjorde stemningen bedre.

antiras bergen2 20200822y
Etter flere pågripelser forlot politiet til slutt Festplassen i bil, med flere hundre rasende unge løpende etter seg. Dagen endte med en politistasjon omringet av sinte ungdommer.

En dårlig dag for politiet

Alt i alt var dette en særdeles dårlig dag for politiet. Ikke klarte de å «beskytte» SIAN, på tross av sperringer og stort politioppbud. Deretter prøvde de å kompensere for tabben ved å angripe barn og unge med tåregass. De endte opp med å nærmest forskanse seg utenfor politistasjonen med rasende unge like over gaten.

Som vi tidligere har påpekt, er FNs rasediskrimineringskonvensjon krystallklar – rasistiske hatgrupper skal forbys og all støtte til slike grupper skal straffes. Men Norge har ikke gjort konvensjonen til overordnet lov, på tross av kritikk fra FN. Mye penger kunne blitt spart hvis denne konvensjonen hadde blitt respektert og håndhevet.

Hvor lurt det var å gå løs på SIAN-lederen fysisk kan nok diskuteres. Han vil gjøre sitt ytterste for å framstå som martyr. Men man kommer ikke forbi det absurde i at politiet ser det som sin oppgave å beskytte fascistiske utgrupper, mens andre oppgaver som skulle være viktigere – som å beskytte vanlige folk mot kriminalitet – blir forsømt.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre