2 mars 2024

Abonnér for kr 100,-

Vipps til 634620 eller bruk betalingskort

 

Ti år har gått siden nazidrapet på Benjamin Hermansen (15) på Holmlia i 2001. Det blir markert med fakkeltog og demonstrasjoner flere steder i landet, og sjølsagt på Holmlia og i Oslo sentrum.

Inntektene fra «Song for Benjamin» har gått til minnefondet.Mordet på Benjamin viste hva rasisme og nazisme fører til i ytterste konsekvens. De massive folkeprotestene i kjølvannet av Holmlia-drapet har tvunget de organiserte rasistene til å ligge lavt, og de har hatt store rekrutteringsproblemer. Ikke desto mindre stilte fascistiske og rasistiske organisasjoner som Nasjonalpatriotene og Vigrid lister ved siste valg, og det ekstremt reaksjonære Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) stikker hodet sitt fram med jevne mellomrom.

Dette er organisasjoner som etter vanlig sunn fornuft og ifølge FNs konvensjon mot rasediskriminering skulle vært forbudt. Men de får altså lov til å operere fritt i Norge, og politikere fra samtlige partier fabler om at disse ekstreme holdningene må møtes med «dialog».

Det er en total kortslutning når man forveksler organisert kriminalitet maskert som politikk med vanlige holdninger og meninger. Dialogen med nazismen og fascismen ble avsluttet i 1945. Det var hele Europa samstemt om straks etter Nazi-Tysklands endelige nederlag.

Men over hele Europa stikker de brune kreftene sitt heslige ansikt fram igjen, og i mange land er de integrert i parlamentene og endog i regjeringskontorene.

Så langt har det ikke kommet i Norge, og det må vi aldri tillate. Minnet om Benjamin kan best hedres med å gjenta og forsterke kravet om å forby alle rasistiske og nazistiske organisasjoner.

Demonstrasjonen i Oslo starter på Youngstorget onsdag 26. januar kl 1730.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre