lørdag 18 september 2021

Stopp Aurora 17!

Bli med i den norske seksjonen i Göteborg 16. september!

Teksten under er fra en felles løpeseddel for Stopp NATO, Norge ut av NATO, Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, Bestemødrene for fred og Fredsbevegelsen på Nesodden.

pdfLast ned løpeseddel for utskrift

I september (11.– 29.9.) vil NATO trene på å bruke Sverige som et oppmarsjområde til en eventuell krig med Russland. Dette er mulig på grunn av den vertslandsavtalen som den svenske Riksdagen inngikk med NATO 25. mai 2016. Vertslandsavtalen innebærer at NATO etter invitasjon fra den svenske regjeringen, kan få stasjonere tropper på svensk område. Den innebærer også muligheten til å føre krig mot et tredje land fra svensk territorium. 

Aurora 17 er den største militære øvelsen siden den kalde krigen. Opp mot 20.000 soldater fra Sverige, USA, Finland, Frankrike, Litauen, Estland, Danmark og Norge skal delta. Det blir ikke gitt noen garantier på at bruk av kjernevåpen ikke er en del av øvelsen.

En rekke protester finner sted i Sverige mot denne øvelsen. Lørdag 16. september kl. 13:00 blir det demonstrasjon i Gøteborg fra Gustav Adolfs plass. Her vil det også delta fredsaktivister og NATO-motstandere fra Norge. 

Norske soldater skal som sagt også delta i øvelsen. Norge og resten av Norden trekkes stadig dypere inn i forberedelser til krig. Gjennom sine angrepskriger er NATO ansvarlig for tap av tusentalls menneskeliv i Jugoslavia, Asia og Nord-Afrika, og gjennom Norges deltakelse er vi medskyldige. 

Stopp NATOs aggressive krigspolitikk.
NATO ut av Norden!

Vil du være med i den norske seksjonen i Göteborg?

  • Norge ut av NATO
  • Fjern utenlandske baser på norsk jord
  • Ingen kjernevåpen på norsk jord

Informasjon: stoppnato.no
eller Steinar Eraker mobil 405 20 486

Det går buss fra Oslo bussterminal kl. 08:55. Pris fra 219,- til 269,-. Se nettbuss.se

Initiativet er støttet av disse organisasjonene: 

Internasjonal kvinneliga for fred og frihet
Stopp NATO
Bestemødrene for fred
Norge ut av NATO
Fredsbevegelsen på Nesodden