20 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Vil USA smadre det historiske Persepolis i det sørvestlige Iran? Foto fra wikimedia.Vil USA smadre det historiske Persepolis i det sørvestlige Iran? Foto fra wikimedia.

Iranske kulturminner og religiøse steder er eksplisitte krigsmål for USA. Norges «viktigste allierte» er barbar i tillegg til å være krigsforbryter!

Iran har sverget hevn som svar på USAs ulovlige likvidering av general Soleimani, en sentral maktfigur i Teheran, i nabolandet Irak. En proporsjonal gjengjeldelse vil komme i en eller annen form. President Donald Trump aner at han allerede har mistet kontrollen over situasjonen, og følger opp med nye provokasjoner og trusler om å utslette sivile mål og kulturminner i landet. Altså rein terror og barbari. Angrep på slike mål rammer nødvendigvis sivile og har ingen som helst militær verdi.

På twitter skriver Trump:
«La dette tjene som en ADVARSEL om at hvis Iran rammer noen amerikanere eller amerikanske mål, har vi siktet inn på 52 iranske anlegg … noen av dem svært viktige for Iran og iransk kultur, og disse målene, og Iran som sådan, VIL BLI RAMMET MEGET RASKT OG SVÆRT HARDT.»

Med dette avslører USA seg som et barbarisk regime. Under okkupasjonen av Irak har USA stort sett nøyd seg med å stjele landets kulturskatter, ikke ødelegge dem helt. Kulturhærverket til Taliban i Afghanistan og Daesh i Syria blir småtterier i sammenligning med krysserraketter mot Persepolis eller den hellige byen Qom.

At USA bryter folkeretten har blitt hverdagskost, uten at det plager norske politikere i vesentlig grad. Men er det greit å være allierte med et primitivt barbarregime som gjerne utsletter kulturskatter som tilhører hele den menneskelige sivilisasjonen?

For en gangs skyld kunne kulturminister Skei Grande prøve å gjøre nytte for seg. Regjeringa er sikkert for feig til å si nei til en ny krig i Midtøsten der også NATO kan bli dratt inn, men kanskje den tør å be USA besinne seg litt – av hensyn til kulturarven, i det minste?

Donald Trump truer Iran på twitter 4. januar 2020.Donald Trump truer Iran på twitter 4. januar 2020.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre