søndag 23 januar 2022

Recording Industry Association of America (RIAA), legemiddelindustrien og andre råtne storselskaper har drevet hemmelige forhandlinger i årevis for å prøve å forandre internettets grunnleggende natur, i deres uendelige jakt på mer penger. De hevder at de gjør dette på vegne av arbeidende musikere, blant annet. Som medlem av Det Amerikanske Musikerforbundet mottar jeg hver måned et stort sett ubrukelig blad ved navn International Musician. I denne månedens utgave oppfordrer forbundspresidenten medlemmer til å støtte opp om lover som skal beskytte Intellektuell Eiendom – han nevner ikke en gang hvilken lov vi skal støtte opp om. Antakelig alt som er …? Det er sneversynt, spør du meg.

Dette er de samme selskapene som ødela det en gang blomstrende medielandskapet i USA. De samme selskapene som lobbyerte (bestakk) Kongressen til å deregulere mediene – først under Reagan og så, i enda større skala under den «venstreorienterte» Bill Clinton. De uavhengige radiostasjonene som en gang spilte et bredt utvalg av musikk spiller nå primært programmerte «hits» fra Clearchannel eller Viacom. Tusenvis av journalister, musikere og andre er blitt arbeidsløse som et resultat av den massive ensrettingen av mediene de siste par tiårene. Og nå vil de ha oss til å tro at de representerer våre interesser. For noe sprøyt.

Hvis det kan komme noe positivt ut av ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) og annen lovgivning av samme type, er det dette: Hvis storkonsernene skal saksøke, fengsle og bøtelegge musikkfans for digitalt «tyveri», hvis de skal beslaglegge utstyr og ruinere små selskaper i sin iver etter å drive inn penger til de ytterst få musikerne, skuespillerne osv. som tjener på disse kulturdrepende planene om å dominere hver krok av den globale medieverdenen, vil folk kanskje lete enda mer aktivt etter uavhengig musikk på nettet – og salget av og interessen for storselskapenes artister og Hollywood-filmer vil fortsette å synke. Dette er min spådom om hva som vil skje hvis de lykkes i å få ACTA vedtatt.

Kunstnere, musikere, forskere osv. gjør et flott arbeid, og det er avgjørende for dem å kunne tjene til livets opphold, og det må finnes en måte de kan gjøre det. ACTA er ikke veien å gå. Hvis du vil lese mer av mine meninger om copyright og lovgivning av dette slaget, kan du lese essayet mitt fra 2007, «RIAA vs. the World». Det er lite som har forandret seg siden den gang.

Hvis du vil lese mer om hvorfor ACTA må stoppes, finner du all informasjonen du trenger her: http://www.stopacta.info/

Og her er en ny sang fra meg som er en del av serien om dette emnet, som jeg skrev tidligere denne måneden: Why Don't They Play You On The Radio (se videoen).