16 juni 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Berit Ås fyller 80 år den 10 april. Berit Ås var Norges første kvinnelige partileder da hun frontet det nystifta Sosialistisk Venstreparti i 1975. Hun skal nå feires med en jubileumsturné.

Berit Ås taler ved femårsmarkeringa for angrepet på Irak. Foto: RKS I alle år har Berit Ås slåss for prinsippene hun trodde på og som SV en gang forsvarte. Hun har vært spesielt opptatt av kvinnekamp, avsløring av hersketeknikker og maktmisbruk, av kamp mot norsk EU-medlemskap – og hun har ikke minst vist et utrettelig engasjement i fredsbevegelsen, der hun aktivt har kjempet mot NATO og krigspolitikken. Seinest 15. februar i år holdt hun appell ved demonstrasjonen foran Stortinget som markerte fem år med okkupasjon av Irak (bildet). Hun har også i førti år vært en ivrig aktør i kampen mot EEC/EU, og en viktig ressursperson i Nei til EU.

Berit Ås har alltid holdt seg godt informert, hun har i mange år for eksempel også vært abonnent på det vesle marxist-leninistiske tidsskriftet Revolusjon. Hun sendte også noen hyggelige ord til hilsen da tidsskriftet feiret sitt 20-årsjubileum i fjor.

Jubileumsturné

I forbindelse med hennes 80-årsdag starter en jubileumsturné som varer ett år fram i tid. Første stopp i «Norge rundt med Berit Ås» finner sted i Oslo i Gamle Logen søndag 13. april kl.14.00 – 17.00.

Turnesiden www.hersketeknikker.no gir ytterligere informasjon om turneen og inneholder en mengde lenker til både arikler, videosnutter og annen informasjon.

Turneen blir ikke annonsert i avisene. Revolusjon er blitt oppfordret til å viderebringe denne informasjonen til våre lesere, noe vi gjør med største glede. Berit Ås fortjener å feires!

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre