19 juli 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

KPml gratulerer verdens arbeidende kvinner

(. mars 2016

8. mars 2016

Prostitusjon er slaveri, ikke arbeid!

Prostitusjon går ut på at en stiller kroppen sin til disposisjon for de som betaler. Å la hvem som helst invadere kroppen din er traumatiserende og nedverdigende, og prostituerte får ofte store personlige problemer. Å definere dette som «sexarbeid» – altså et yrke – er med på å normalisere og sementere denne formen for undertrykkelse. At fattige kvinner skal måtte la rike menn bruke kroppen deres etter eget forgodtbefinnende har ingenting med arbeid å gjøre. Det er rent slaveri.

Liberalister som for eksempel Unge Venstre har som grunnleggende ideologi at noen få skal kunne berike seg på de manges arbeid. Når de så definerer prostitusjon som arbeid følger det naturlig for dem at noen skal kunne berike seg på dette også – altså en hallik.

Forsvar forbudet mot sexkjøp!

EØS-avtalen rammer kvinner

EØS-avtalen som Norge er bundet av, påtvinger landet mange EU-direktiver. Dette rammer mange, og spesielt kvinner. EØS-avtalen presser frem privatisering av offentlig sektor, og dermed skapes dårligere arbeidsvilkår i omsorgssektoren, noe som rammer de mange kvinnene som jobber der. Nedskjæringer i helsesektoren medfører blant annet dårligere tilbud til fødende. Et usikkert arbeidsliv går ekstra hardt ut over de som jobber deltid, og her er kvinner i flertall.

Stopp angrepene på arbeidende kvinner – si opp EØS-avtalen!

Fascistisk «beskyttelse» av kvinner – nei takk!

Er det noe høyreekstremister ikke er kjent for så er det omtanke for kvinner, med mindre det gjelder å holde dem «trygt» innenfor husets fire vegger (Küche, Kinder, Kirche).

I det siste har imidlertid snauskallene plutselig fått en voldsom omtanke for kvinners sikkerhet, og nå gjelder det å beskytte norske (les hvite) kvinner fra svartsmuskete muslimer og utlendinger. Et borgervern bestående av ymse høyreekstremister patruljerer nå gatene ikledd svarte hettegensere og med svære hunder. Norske kvinner føler seg nok svært trygge nå...

Rasistene utnytter usikkerheten mange føler overfor flyktningstrømmen. De har null interesse av kvinners trygghet. De har simpelthen funnet en ny anledning til å fremme seg selv, og de får god drahjelp av FrP med politikere som Jan Arild Ellingsen, som går ut i offentligheten og roser snauskallene. Får en fascistisk mobb herje fritt vil ikke gatene bli det minste trygge, hverken for kvinner eller andre.

Kamp for full kvinnefrigjøring – mot fascisme og rasisme!

pdfLast ned løpeseddel

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre