torsdag, 23 01 2020

Den brutale aggresjonen utført av den nazi-sionistiske hæren mot den såkalte «frihetsflotiljen» fortjener nådeløs fordømmelse, avvisning og allmenn protest. Staten Israel, som har gjennomført et systematisk folkemord mot palestinerne med taus medvirkning fra de såkalte demokratiene, har utsatt folket i Gaza for hungersnød og har hindret enhver form for humanitær hjelp som mat, medisiner, materiell til å gjenoppbygge hus ødelagt av israelsk bombing, skolemateriell osv. fra å nå fram til den lidende befolkningen (mer enn halvannen million mennesker på ei 40 kilometer lang og seks kilometer brei landstripe).

«Frihetsflotiljen» fraktet tonnevis av hjelpeforsyninger, men staten Israel stanset den med bestialsk militærmakt. Denne staten respekterer ingen FN-vedtak eller internasjonale avtaler, den liter bare på brutal maktbruk og støtten fra USA og andre imperialister.
Skipet Mavi Marmara med tyrkisk flagg og hjemstavn ble angrepet av militære speedbåter, kommandosoldater i helikopter som skjøt på folk fra forskjellige nasjonaliteter som skulle bringe hjelp til det palestinske folket. Det var en militær operasjon mot ubevæpna sivile, begått av soldater trent til å drepe mennesker som kjemper med ord og solidaritet, for fred og rettferdighet. Regjeringa i Tel Aviv erklærte uforskammet at soldatene «handlet i selvforsvar» mot våpnene til sivile aktivister. De konfiskerte våpna var skrutrekkere, en lommekniv, båtredskap, hammere, et par dekk osv. Denne handlingen ble utført i internasjonalt farvann, det vil si at det var regelrett sjørøveri i total forakt for folkeretten. Men NATO, der Tyrkia er medlem, har uttalt at de «beklager hendelsen», akkurat som FN der USA la ned veto mot en eksplisitt fordømmelse av Israel i Sikkerhetsrådet. Nok en gang hindrer USA-imperialismen fordømmelse av denne fasciststaten, som har Washington som sin viktigste støttespiller og beskytter.

Indignasjon som verdens folk føler har manifestert seg i mange demonstrasjoner, spesielt i Europa, i Frankrike, Italia, Spania, Tyskland, Belgia, Portugal og, med særskilt kampvilje, i Tyrkia. Stilt overfor denne folkelige indignasjon har regjeringene svart med kjølig hykleri, som bare «fordømmer og ber om en forklaring», mens den sionistiske staten burde bli bannlyst fra internasjonale organisasjoner og få sine fordelaktige avtaler med EU kansellert som følge av sin kriminelle aktivitet.

Selv i dag, den 2. juni, er det ikke kjent nøyaktig hvor mange mennesker ble drept (myrdet) eller hvor mange som ble såret i operasjonen. Med den største kynisme fastslo den israelske ambassadøren til Spania overfor media, i tillegg til messinga om selvforsvar, at det var bare et dusin døde blant mer enn 700 mennesker om bord, som «er en svært lav andel».

President Obama, «demokraten» som slår på krigstrommer mot Iran og Nord-Korea, som opprettholder den kriminelle boikotten av Cuba, som fortsetter angrepet på Afghanistan og Irak, har nøyd seg med å beklage det som skjedde, ingenting mer.

Denne passiviteten i forhold til staten Israels kontinuerlige aggresjon og forbrytelser har sikret staten straffrihet så langt. Det er på tide å gjøre slutt på den situasjonen. Denne fascistiske, reaksjonære og rasistiske staten må bli fordømt og bekjempa. Det palestinske folket har rett til å danne sin egen stat innenfor trygge grenser, til å få tilbake landområdene okkupert av sionistene, og til å bli kompensert for alle overgrepene av alle slag som de er blitt og blir utsatt for.

Vi må styrke solidaritet med det palestinske folket, og samtidig fordømme og slåss mot sionismen og alle som verner om den. Israel har den fjerde mektigste hæren i verden, de har et atomarsenal og masseødeleggelsesvåpen som er en virkelig kruttønne, ikke bare for Midtøsten.

Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner uttrykker sin fulle solidaritet med det palestinske folket og deres kamp, som må komme til uttrykk i konkret handling. Vi uttrykker vår solidaritet med ofrene for Israels sjørøveri.

Lenge leve det palestinske folkets kamp. Mot imperialisme og reaksjon, kampen skal føres til ende!

Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner
02.06.2010