onsdag 25 november 2020

Minst 95 mennesker omkom og hundrevis ble skadet i terrorbombeangrepet mot fredsdemonstrasjonen arrangert av fagorganisasjoner i Ankara. 16 av våre partimedlemmer, inkludert et medlem av vår sentralkomité, er døde og flere titalls kamerater er skadet.

emepUavhengig av hvem som påtar seg ansvaret for dette angrepet, så er det president Erdoğan og regjeringspartiet AKP som står bak den fascistiske terroren og provokasjonene. De trekker landet ut i kaos og krig i et forsøk på å holde seg ved makta. Denne palassregjeringa for krig og statens sikkerhets- og etterretningstjeneste MIT overvåket de som utførte grusomhetene i Diyarbakir den 5. juni og i Suruç den 20. juli, men valgte å ikke foreta seg noe.

Hensikten er å skape frykt slik at regjeringa kan holde seg ved makta.

Målet med disse massakrene og provokasjonene er å skape frykt blant arbeiderklassen og folkegruppene i landet slik at regjeringa kan bli sittende. Kampen mot denne massakren, mot angrepene og mot bakmennene i den herskende palassregjeringa for krig, har også blitt en kamp for landets framtid.

Fascistisk terror og provokasjoner rammer alle folkeslag og alle arbeidsfolk!

President Tayyip Erdoğan og krigsregjeringa har lenge drevet intervensjonspolitikk i Syria ved gjennom støtte til barbariske grupper som IS og al-Nusra. Ved å avslutte forhandlingsprosessen om det kurdiske spørsmålet, ved å trappe opp konflikten gjennom portforbud, oppretting av sikkerhetssoner og beleiring av byer drar de landet tilbake og inn i en krigstilstand. Målet for denne rekka av angrep er kurdere som krever like nasjonale rettigheter, arbeidere, fagforeninger, medier og samfunnets demokratiske krefter. Angrepene utføres ikke bare av regjeringsstyrker – også bander som fikk tilsendt lastebillass med våpen fra denne regjeringen for å føre kamp i Syria, er brukt. Denne politikken truer med å sette landet i brann og gjøre det til et nytt Syria.

Kampen mot denne bølgen av angrep blir nå ført på alle samfunnsarenaer!

Landet vårt står ved et veiskille. Enten underkastelse for krigspolitikken til ei palassregjering som ikke vil nøle med å ødelegge landet for å kunne fortsette sitt styre, eller reise kamp for en demokratisk framtid hvor arbeidere og folk fra alle nasjoner lever sammen i fred og brorskap.

I dag er dagen hvor vi reiser kampen i alle hjørner av landet for å si «stopp» til de som ønsker å fortsette sitt styre gjennom fascistisk terror og provokasjoner mot samfunn og folk. I dag er dagen da arbeidere og folket gjør hver fabrikk, hver arbeidsplass og hvert nabolag til kamparenaer for demokrati som står imot denne bølgen av angrep.

La oss forene kreftene våre for å stille gjerningsmennene bak massakren til ansvar, for å stoppe fascistisk terror og provokasjoner! La oss reise kampen for demokrati og fred med en oppfordring til generalstreik og allmenn motstand!