tirsdag 29 september 2020

Erklæring fra Elfenbenskystens revolusjonære kommunistiske parti (PCRCI)

Om kuppet mot Robert Mugabe

pcrviEtter press fra de militære, gikk Robert MUGABE av som Zimbabwes president tirsdag den 21. november 2017. De skadefro imperialistiske og pro-imperialistiske nyhetsbyråene var raskt ute med å utbasunere slutten for en diktator og MUGABEs såkalte feilslåtte økonomiske politikk.

Som en imøtegåelse av denne kvalmende desinformasjonskampanjen, vil Elfenbenskystens revolusjonære kommunistiske parti slå fast noen fakta.

1) Militæret og imperialismen har begått et kupp mot den patriotiske makta til MUGABE.

2) MUGABE vil alltid ha en plass i minnet til det zimbabwiske folket. Historia vil huske ham som helten i kampen mot det rasistiske regimet til Ian SMITH og for at han ga Zimbabwes folk dets frihet og stolthet tilbake.

3) MUGABE forblir og vil forbli den som med en dristig og besluttsom jordreform sørget for å føre jorda tilbake til Zimbabwes svarte bønder. I århundrer var denne jorda blitt konfiskert av en minoritet av hvite nybyggere.

4) For sitt folk, for afrikanske revolusjonære og for verden forblir MUGABE en sann patriot og anti-imperialist.

Elfenbenskystens revolusjonære kommunistiske parti fordømmer dette kuppet som betyr et tilbakeslag for Zimbabwes folk i dets mobilisering mot imperialisme og restene av apartheid.

Ære til Robert MUGABE.

Abidjan, 26. november 2017
Achy Ekissi
Generalsekretær for PCRCI