22 april 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Den norske oversettelsen av Den internasjonale situasjonen og våre oppgaver foreligger samtidig med at verdenskapitalismen er styrtet ut i det som ser ut til å bli den verste krisa på 80 år. Kanskje den verste noensinne.

Nytt november 2009: Plattformen kan leses og lastes ned gratis fra denne nettadressen (nedlasting krever registrering).

ikmlpo_intsit.jpg

Denne politiske og organisatoriske plattformen gir en omfattende analyse av imperialismens utvikling de siste 15-20 åra, og viser hvilke utfordringer arbeiderklassen og folkene står overfor.

Det er et unikt dokument, fordi det er første gang på mange årtier at den kommunistiske verdensbevegelsen forsøker å utvikle ei felles analyse og generallinje over et så vidt spekter. 

Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner (IKMLPO) består av et 20-talls store og små ML-partier og -organisasjoner fra fire verdensdeler. Som medlem av IKMLPO har ML-gruppa Revolusjon stått for den norske oversettelsen. Utgivelsen er også støttet av KPml – Kommunistisk plattform.

«Dette dokumentet analyserer de mange aspektene ved kapitalismens og imperialismens kjennetegn. Det legger vekt på arbeiderklassens og det proletariske partiets revolusjonære rolle. Det peker ut perspektiver og oppgaver for arbeiderne, folkene og ungdommen i kampen for sosial frigjøring. Det tar opp problemene til den internasjonale kommunistiske bevegelsen og stiller dannelsen av en ny internasjonale opp som mål.  (Fra forordet til koordinasjonskomiteen i Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner.)

For kommunister og klassebevisste arbeidere som vil forstå bakgrunnen og hvilke faktorer som påvirker styrkeforholdet mellom klassekreftene i verden, er dette dokumentet ikke til å komme utenom.

Dokumentet er på 76 sider i A4-format. Abonnenter på tidsskriftet Revolusjon mottar heftet som del av abonnementet. Andre kan Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. det for kr. 70,– porto inkludert.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre