28 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

leserforum oppror

Under denne tittelen inviterte Revolusjon til leserforum for abonnenter og lesere i Oslo lørdag 20. august. En tankevekkende innledning fra tidsskriftets redaktør ble etterfugt av en god diskusjon.

Tema var den dystre politiske situasjonen ute og hjemme. Det er dyrtid, strømpriskrise og krig. Europa og Norge er på vei inn i nye politiske og økonomiske kriser – i verste fall også nye kriger.

Krigspolitikken og dyrtida gjør at reallønna stuper. Folk er forbanna på kraftpolitikken og har mista tilliten til politikerne. En ny EU-kamp er under oppseiling mens SV og Rødt diskuterer om de fortsatt skal være imot NATO og EU. Og fredsbevegelsen er halvdød.

Redaktør Jan R. Steinholt innledet til debatt rundt dagens tema.Tidsskriftets redaktør Jan R. Steinholt innledet til debatt rundt dagens tema.

Forsamlinga var i stor grad enig i situasjonsbeskrivelsen. Diskusjonen dreide seg mye om hva vi kan og må gjøre. Salen lot til å være enig i at det farligste av alt er å bli nedslått og motløs i tider der det er viktigere enn noen gang å stå opp mot krigspolitikerne og angrepene på velferd og rettigheter.

Leserforumet skal dels belyse aktuelle politiske spørsmål og dels la leserne komme med råd, ros og ris. Tidligere leserforum har vært på nett, denne gangen ble det arrangert fysisk i Oslo.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre