2 mars 2024

Abonnér for kr 100,-

Vipps til 634620 eller bruk betalingskort

Amerikansk-eide Scandic forsøkte seg på Cuba-blokade i Norge. Men i stedet for boikott av Cuba, sørger fagbevegelse og antirasister nå for at boikotten rammer Scandic og Hilton.

Hotellkjeden Scandic, som nå er kjøpt opp av amerikanske Hilton, har nektet en cubansk delegasjon adgang til hotellet på bakgrunn av den reaksjonære Helms-Burton loven for full amerikansk blokade av Cuba. Men saka har eksplodert i fanget på Scandic-ledelsen.

Antirasistisk Senter har anmeldt hotell Scandic Edderkoppen og administrerende direktør for Hilton og Scandic i Norge for brudd på straffelovens § 349a. Paragrafen slår fast at ingen skal kunne nektes adgang ut fra deres statsborgerskap eller etniske tilhørighet. Fagforbundet og en rekke andre LO-forbund har kansellert sine hotellavtaler med Scandic, og velger nå andre hotellkjeder for sine konferanser og medlemstilbud.

LO i Oslo har gått ut med denne pressemeldinga:

«LO i Oslo finner det fullstendig uakseptabelt at hotellkjeden Scandic nekter en cubansk delegasjon til reiselivsmessen å bo på Hotell Edderkoppen. Scandic-kjeden som er kjøpt opp av USA-eide Hilton bryter med en rekke vedtak i FNs hovedforsamling som fordømmer USAs økonomiske blokade av Cuba. I tillegg bryter Scandic med retningslinjene i norsk utenrikspolitikk. USAs økonomiske blokade av Cuba består blant annet i å nekte eksport til Cuba alle varer som er produsert i USA eller som har deler produsert i USA eller av USA-eide selskaper verden over. Denne blokaden blir ikke respektert av de aller fleste land i verden og er altså en rekke ganger fordømt av FNs hovedforsamling. LO i Oslo krever at Regjeringen tar skritt for at slike selskaper som Scandic, som tydeligvis forholder seg til USAs ulovlige boikott- og blokadevirksomhet, og ikke til norske myndigheters politikk nektes å drive næringsvirksomhet her i landet.»

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre