16 juni 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

De internasjonale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomsleirene finner sted annethvert år på forskjellige kontinenter. Hundrevis av revolusjonære ungdommer fra hele verden kommer sammen til debatt, samvær, musikk og sang og lærer av og utvikler hverandre. Her får du garantert nye, røde kamerater fra forskjellige deler av kloden og en opplevelse for livet.

«Ungdom sammen for fred og framtid mot imperialismen og dens kriger»

Vi appellerer til verdens ungdom, de som kjemper for retten til et bedre liv, og for reell endring av dette systemet med utbytting, ulikhet, vold og krig.

Vi sier: Stans krig og folkemord! Ikke mer rasisme! Ikke mer utbytting! Ikke mer kvinneundertrykking! Ikke mer undertrykking av ungdommen og folket!

Verden over fortsetter imperialistmaktene og deres allierte å konkurrere om kontrollen over nye landområder. De bruker reaksjonær vold for å tvinge sine interesser igjennom og underkue folket. Det ferskeste beviset på denne virkeligheten er folkemordet som utspiller seg i Palestina, der israelsk sionisme, i sin nye voldsbølge etter oktober 2023, har krevd livet til titusener palestinere og har som mål å utslette en nasjon. Faren for en verdenskonflikt er alltid til stede så lenge kapitalismen eksisterer.

På samme måte står krigen i Ukraina som en av de avgjørende konfliktene i vår tid. Den synliggjør motsigelser mellom imperialistiske aktører som NATO, EU, USA, Kina og Russland. Stormaktene har underkuet de afrikanske, asiatiske og latinamerikanske kontinentene i årtier og påtvunget dem ulikhet, sult og fattigdom. Imperialistene fører krig og høster profitt, mens folkene bærer byrdene. Ungdommen ender opp som «kanonføde» i disse røverkrigene.

Systemkrisa blir forsterket av den økonomiske krisa som er under oppseiling. Verdens rike forsøker å velte konsekvensene over på skuldrene til arbeidere, ungdommen og folket. For å oppnå dette får de rike sine regjeringer til å sørge for velferdskutt, økte levekostnader, løsarbeid, arbeidsløshet og et utdanningssystem som opprettholder forskjellene.

Den kapitalistiske offensiven mot verdens arbeiderklasse forsøker å skjule seg bak «nye» ansikter, men skjuler ikke sin intensjon om å ta fra oss rettigheter som er vunnet. Eksempler på denne trusselen inkluderer politikken til Milei i Argentina, Daniel Noboa i Ecuador, Dina Boluarte i Peru, og den koloniale situasjonen som råder i Puerto Rico.

Den økonomiske krisa, imperialistisk krig og klimaendringer smelter sammen som vår tids umiddelbare utfordringer. Det er en tredobbel trussel mot framtida, særlig for ungdommen. Derfor ser vi at arbeiderklassen, ungdom, bønder, urfolk, kvinner og naturforkjempere over hele verden reiser seg, gjør motstand og mobiliserer. En hurtig endring må til, og det er det vil vi oppnå.

Derfor organiserer den demokratiske, antiimperialistiske og antifascistiske ungdommen over hele verden seg, for en ny verden der vi kan leve i fred og frihet.

Vi møtes fra 18. til 25. august i Den dominikanske republikk på den 28. internasjonale ungdomsleiren. Der vil vi diskutere våre problemer, våre kamper og våre håp. Vi skal dele erfaringer, delta i workshops og kulturelle og sportslige aktiviteter for å styrke båndene oss imellom. Alt med mål om å bli enige om felles aksjoner for å forene våre kamper og fortsette kampen skulder ved skulder med arbeiderklassen og verdens folk.

Den internasjonale forberedelseskomiteen

En lærerik opplevelse for livet for deg som er ung, revolusjonær anti-imperialist. Tror du dette er noe for deg, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre