19 Nov, 2018
Faglig kommentar Arbeidsplass og fagforening

Klassekamp mot lønnstap og dyrtid

knyttneve skiftenoekkel

Arbeidsfolk må begynne å forberede seg på de unngåelige klassekonfrontasjonene som kommer.

Det vesle lønnstillegget fra i vår er allerede spist opp bare av økte strømpriser. Det viser beregninger fra SSB. I august var strømprisen og nettleia rundt førti prosent høyere enn på samme tid i fjor. Og verre skal det bli til vinteren.

Full seier for heismontørene!

Etter to måneder i tøff konflikt har heismontørene ved Orona vunnet full seier!

maktglade heismontorerBorgerskapet i heisen. T-skjortemotiv fra HMFs 70-årsjubileum.Klubben ved Orona har ikke bare oppnådd hovedkravet om tariffavtale. De har også sørget for at EL og IT-klubben har vetorett ved innleie og har parkert ledelsens «husforening». Konsekvensen er blant annet at kolleger fra Polen og Spania får tarifflønn.

Forbundsvise tilpasninger på grunn av ESA og pensjonskonto

Vårens hovedoppgjør kan ende med storkonflikt. Det handler om lønn etter et år med regelrett nedgang i kjøpekrafta, og det handler om å redde stumpene av pensjon og AFP.

Streikevakter under hotellstreiken i 2016.Fellesforbundet vil legge føringene. EØS-avtalen legger på sin side føringer for Fellesforbundet.

Representantskapet i LO bestemte den 27. februar å gå for et samordna oppgjør, men med forbundsvise tilpasninger. Faren er stor for at Fellesforbundet og resten av LO går inn i striden om lønn, pensjon og allmenngjøring med en arm på ryggen.

Likte du det du leste? Vipps noen kroner til Tidsskriftet Revolusjon #114366 eller bruk Donér-knappen nedenfor.

Tusen takk for bidraget!

Personvern