torsdag 16 juli 2020

Blant talerne var leder og nestleder i Transportarbeiderforbundet og leder av Havnearbeiderforeninga, Terje Samuelsen. Dessuten Roy Pedersen, leder av LO i Oslo, klubblederen for de sympatistreikende sjauerne i Tromsø og mange andre. Det var også flere gode kulturinnslag.

Spesielt godt mottatt ble appellen til Silje Josten Kjosbakken, som har skapt oppmerksomhet med sin blogg Bryggesjauerfrue. Bloggen starta hun da hun fikk nok av løgnpropagandaen mot bryggearbeiderne, og da hennes forsøk på å kontakte mediene og NRK for å få fram sannheten blei møtt med arroganse og avvisning.

Internasjonal prøvestein

Kampen som nå blir ført er av førsterangs internasjonal betydning. Det ble blant annet understreka av at både en representant for Den nordiske transportarbeiderføderasjonen og en gjeng bryggesjauere fra Göteborg stilte på solidaritetsmøtet.

– Vi har ikke råd til å tape. Taper vi kampen i Norge, taper vi den i resten av verden.

Terje Samuelsen, Leder i Norsk Havnearbeiderforning.

Den internasjonale kapitalen og EU er på offensiven for å knekke havnearbeiderne, og de har særlig gått til brutalt felttog mot bryggearbeiderne i de kriseramma EU-landa Hellas, Spania og Portugal. Nå har kapitalen sikta seg inn på de nordiske og belgiske bastionene for havnearbeiderne.

– Skandinavia og Norden er et maktsentrum innafor ITF-systemet på den maritime sida. Her har vi tyngde når det gjelder å gå i bresjen for sjøfolka, påpekte leder i Havnearbeiderforeninga, Terje Samuelsen. Dermed er kampen som havnearbeiderne nå fører desto viktigere.

– Vi har ikke råd til å tape. Taper vi kampen i Norge, taper vi den i resten av verden, sa han.

Det skjønner også transportarbeidere og sjøfolk verden rundt. Støtteerklæringer fra hele kloden strømmer inn til de norske bryggearbeiderne.

Kampen kan ikke tapes, og den skal ikke tapes!

Solidaritet med bryggesjauera!Mer om konflikten på www.transportarbeider.no