onsdag 18 mai 2022

Reklamekampanje fra Bevar Hardanger. Det originale brudeferdbildet er lettere manipulert.
Det originale brudeferdbildet er lettere manipulert. Hentet fra BevarHardanger.no
Mens Seljordvannet har sin sjøorm, lusker det monstermaster i fjella ved Hardangerfjorden.

Men vi trenger ikke være redde, sier onkel Jens. Tante Kristin og tante Liv-Signe leser godnatteventyr om en fabelkabel.

Strømmen går stri i fjordarmene i Hardanger, mens hordalendingene formelig slår gnister. Hele fylket, for ikke å si landet, sitrer av amper(e) spenning og motstand. 

Statkraftministeren påstår at det er for lite elektrisitet vestpå, sjøl om strømforbruket vitterlig har gått ned som følge av krisa. Sjøl har regjeringa vært nær ved å kortslutte etter at Stoltenberg og Riis-Johansen fikk seg noen kraftige støt. Enda flere sikringer sprang da Kristin Halvorsen kom på at SV er del av en trefaset strømforsyning til monopolenes regjering. Plastisolasjonen på en av ledningene var grønn. Og da var det jo gjevt å røske litt i den. Dessverre for statsministeren var jordledningen utkoblet.

Ministrene har lært at snubletråder ikke nødvendigvis går langs bakken. De kan også gå i luftlinje. Så i stedet for å legge en ny regjeringskabal, snakker statsrådene om en mulig undersjøisk regjeringskabel. Det ville ha vært rent kabelaktig, mener mange. Eller helst fabelaktig. Stoltenbergerne snakker antakelig om en fabelkabel.

Da Tiedemand og Gude skildret brudeferden i Hardanger, lå nok tanken på fjorden som åsted for en skilsmisse dem ganske fjernt. Men så hadde de heller ikke sett for seg Stoltenberg, Halvorsen og Navarsete i båten, med Statkraft som felespiller. Og enda mindre at folket kunne bli lei av å ro og finne på å velte båten.

Får vi et spenningsfall, eller kan hundretalls med kilovolt omdannes til revolt?