mandag 8 mars 2021

{jcomments off}Fredsprismedaljen. Alfred Nobel.

Kong Harald ombestemte seg i siste liten. Det er jo en majestets privilegium. Like før Trond Ali «Urtehagen» Lindstad skulle få Kongens fortjenestemedalje, ble den snappet tilbake igjen. Visstnok fordi Lindstads handlinger er gode, mens hans holdninger ikke er det.

Vi synes det er en pussig praksis å late som om man gir medaljer og hedersbevisninger. Men vi setter naturligvis ikke spørsmålstegn ved klokskapen til Hans Majestet. Det skulle tatt seg ut!

Når det er blitt offisiell kutyme å ombestemme seg i siste øyeblikk, sover vi også roligere med tanke på den varslede utdelingen av Nobels fredspris til Den Europeiske Union den 10. desember. EU tror at de har fått medaljen, og Thorbjørn Jagland tror det samme. Men som vi alle vet, fortjener verken handlingene eller holdningene til EU hederlig omtale, enn si medaljer. Bare spør en greker!

Så nå gleder vi oss til at forventningsfulle EU-kommisjonærer med José Manuel Barroso i spissen må vende slukøret og medaljeløse hjem til Brussel. Kongen er selvfølgelig også Nobelkomiteens konge. Så han kjenner nok sin besøkelsestid.

Hipp hurra!