fredag 27 november 2020

Rødt har nå også overtatt sosialdemokratiets gamle valgplakater.

Vår mest velvillige forklaring av Rødts avstandsforelskelse til Arbeiderpartiet og kriseforliket i mellomkrigstida er at partiet må være besatt av Alexander Rybaks «I'm in love with a fairy tale».

– Arbeiderpartiet er et parti med en stolt historie på sysselsetting og industribygging. Men de siste årene har det blitt tydeligere og tydeligere at partiet ikke lenger er noe arbeiderparti, sier Bjørnar Moxnes, stortingskandidat for Rødt i Oslo. Den unge Rødt-politikeren beklager at Arbeiderpartiet har forlatt sine gamle idealer, melder www.roedt.no

Vi vil jo uforskammet påpeke at det er i seineste laget når hr. Moxnes først i det herrens år 2009 har oppdaget at Det kongelige norske ikke er et arbeiderparti. Derimot hører det visst hjemme på venstresida, hvis partiet bare var mer kraftfullt:

Velferdsstaten trenger kraftfulle venstresidepartier for å sikre gode rammevilkår. Dette er særlig viktig når vi går inn i økonomiske krisetider. Hvis Arbeiderpartiet ikke vil videreføre sin stolte arv, må noen andre gjøre det.

Sier altså Moxnes, samtidig som Rødt gjenoppfrisker DnAs gamle valgplakater fra 30-tallet, fra dengang klassesamarbeidslinja ble spikra gjennom kriseforliket med Bondepartiet og statsminister Hunseid. Hensikten med kriseforliket var sjølsagt å redde kapitalen ut av krisa, og forhindre at vinder fra det krisefrie sosialistiske Sovjetunionen skulle fylle seilene til en revolusjonær arbeiderbevegelse i Norge.

Eventyrpolitikk kan være så mangt. Kan det være at vinnerlåta i Melodi Grand Prix har gått Rødt-ledelsen til hodet?