16 juni 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Det kan se ut til at borgerskapet har gått litt for langt i å belønne sine egne frontfigurer for lang og tro tjeneste til beste for kapitalmakt og NATO.

stortinget300Stortingspolitikerne har som kjent Norges suverent beste pensjonsordning. Etter 12 år har de full opptjening, attpåtil med rett til å jobbe ved siden av! Dette er den samme banden som gjennom sin «moderniserte folketrygd» har sørget for å kveste pensjonene til vanlige folk, og som er i full gang med å gå løs på uførepensjon og det som er igjen av trygderettigheter her til lands.

Riksrevisjonen har gjennom stikkprøver avslørt at seks tidligere stortingsrepresentanter har tuska til seg opptil to millioner i «uberettiget stortingspensjon for perioden 1. februar 2001 til 31. desember 2006», som det heter i rapporten. Altså på toppen av gullhaugen de allerede sitter på.

Kjell Magne Bondevik, Anders Talleraas, Magnus Stangeland, Hallgrim Berg og Thorbjørn Berntsen er blant de som skal ha fylt opp madrassen. Men de stiller seg sjølsagt helt uforstående til det hele. Pengene trillet jo liksom bare inn på konto, de. Og der var det vel så mye fra før at det knapt lot seg merke? Bondevik, han som førte Norge inn i tre kriger for NATO, synes vel at dette er en rimelig bonus for innsatsen i fredens tjeneste.

De pensjonerte politikerne mener naturligvis at de står på trygg grunn. Med det mener de antakelig det kapitalistiske systemets grunnvoller, og trøster seg med at borgerskapets sikkerhetsnett vil tre i funksjon. Det vil det sikkert, når tingene har roet seg. Men når riksrevisor Jørgen Kosmo har sett seg nødt til å gå løs på sine gamle kolleger fra Stortinget, må det være usedvanlig grove saker vi står overfor. Det er trolig en god del andre stortingspolitikere som skjelver i buksene når granskinga fortsetter og mediene har fått blod på tann.

Trygdemottakere og pensjonister flest blir dissekerte av NAV og skatteetaten for å se om de «fortjener» slantene de mottar, og Gud bevare den som har slått i en spiker for naboen mot betaling samtidig som han får et utbetalingskort fra NAV. Men kapitalens avgåtte politikere kan altså «uberettiget» høste millioner over en tiårsperiode før det blir slått alarm.

Men for all del. Det hele er sikkert bare en liten glipp. I Norge er vi jo heldigvis forskånet fra alt som heter korrupsjon, våre politikere er folkets tjenere, bunnsolide og ærlige, og privilegier for overklassen er noe vi bare kjenner fra historiebøkene. Det som gjerne kalles politikerforakt savner følgelig ethvert grunnlag i virkeligheten.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre