25 april 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Visstnok en skummel herre …Visstnok en skummel herre … Bilde fra Wikimedia Commons.Alarm! Det radbrukne SV bærer i sitt skjød intet mindre enn en «samfunnsfiende».

Kristin Halvorsens varslede avgang som partileder i SV har manet fram marxismens fryktinngytende spøkelse hos vårt samfunns støttepilarer, altså spekulantene og rederstanden.

Øystein Stray Spetalen, milliardær, spekulant og trader, er i intervju med TV2 sterkt uroet over utsiktene til at Audun Lysbakken kan bli Kristin Halvorsens arvtaker som SV-leder:

«Audun Lysbakken er en marxist og en samfunnsfiende. (…)
Det synes jeg alle skal tenke på som stemmer på det rød-grønne partiene, at Jens Stoltenberg tillater at en marxist sitter i regjeringen. (…)
– Er du en gang nazist, og en gang marxist – så har du det i blodet
»

En annen av samfunnets støtter, tidligere NHO-president Jens Ulltveit-Moe, har en litt annen innfallsvinkel til Lysbakken:

«Jeg syns at han er en glitrende kandidat for SV. Jeg tror at da vil SVs ideologi komme klart ut. (…)
Jeg har alltid trodd at hvis du gir folk nok tau, så henger de seg i det til slutt».

Lysbakken er, oppsummert, en samfunnsfiende som fortjener å henges. I følge Spetalen og Ulltveit-Moe er det formodentlig like før opprørsparagrafen og Beredskapslovene må tas i bruk.

Sjelden eller aldri siden 70-tallet har vel SV blitt malt i så røde farger, mens partiet aldri har framstått som til de grader skittenrosa. Er dette et forsøk fra storborgerskapet på å hjelpe SV på beina igjen? Eller er det bare snakk om ukontrollerbare klassereflekser?

At barnehagestatsråd Lysbakken, som under valgkampen i 2009 plent nektet å svare på om han fremdeles regnet seg som «marxist», anses som en samfunnsfiende av samfunnets støtter, er nesten søtt – hadde det ikke vært for budskapet om hva virkelige marxister og revolusjonære kan vente seg fra borgerskapets elitelag og voldsapparat.

Er du en gang reaksjonær kapitalist, snylter, utbytter og glødende anti-marxist – så har du det åpenbart i blodet. I den grad at blodtåka går deg til hodet og deler av resonnementene om samfunnets fiender og (kultur)marxister har påfallende likhetstrekk med ideene til en viss fascist og terrorist som nå sitter på tiltalebenken.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre