23 juni 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Vi har lenge grublet på hvorfor NATO-regjeringa Stoltenberg insisterer på å kalle seg «rødgrønn». Omsider har vi gjennomskuet den subtile fargeleken med rødt og grønt som også pryder partilogoen til SV: Referansen er sjølsagt til blod og uniformer!

NATO på tokt i Afghanistan.Etter at Stange-gutten Kristoffer Sørli Jørgensen ble drept av en veibombe mens han var i tjeneste for den norske styrken i Meymane, har det politiske og militære hykleriet nådd nye høyder. Ifølge det offisielle Norge har verken regjeringa, norske politikere eller NATO noe som helst ansvar for 22-åringens død. Tragedien skyldes utelukkende de «onde» og «feige» afghanerne.

Fiendebildet er tegnet opp, og soldatens gravferd blir kynisk brukt for å hamre budskapet inn. Sjef for stabiliseringsstyrken (PRT) i Meymane, oberstløytnant Jørn Erik Berntsen, sa i en minnetale at Jørgensen ble «drept av våre fiender som ønsker å skade PRT og ødelegge utviklingen i Afghanistan». Hvilken utvikling? Tenker han på den rekordstore opiumproduksjonen som NATO står som garantist for? Eller mener han antall bombekratere?

Under en minneseremoni på Gardermoen gikk hærsjef generalmajor Jon Berge Lilland et hakk lenger, ved å slå fast at «Kristoffer ga først og fremst sitt liv for Norge og den nasjonale sikkerheten». Alarm! Norge er i fare! Taliban har som alle vet lenge stått truende oppmarsjert langs de norske grensene med bomber i beltet og Koranen på baklomma.
Feltprest og major John Bjerkeli supplerte: «Vi kan øve og trene så mye vi vil, men vi kan aldri forsikre oss helt mot menneskets ondskap.» Med dette har vi også Herrens ord på at NATO trener og kriger i den nasjonale sikkerhets navn for å bekjempe menneskelige ondskap.Og la oss ikke glemme vår tids største talent for humanpolitisk nytale og kamuflert krigshisseri, utenriksminister Jonas Gahr Støre: «Dette er et alvorlig oppdrag. Vi har stiftet et smertelig bekjentskap med det, og mistet folk vi ikke har råd til å miste.»

De pårørende som er i sjokk over tapet av en sønn eller kjæreste, blir overøst med politisk «medfølelse» garnert med overdådige seremonier og æresbevisninger. De med ansvaret forsøker å skape en krigspsykose i befolkningen ved å framstille soldatens tragiske død som et nødvendig, men akk så tragisk offer i kampen for Norges nasjonale sikkerhet. I Sentral-Asia!

Krig er brutalt, og også feigt. Heldigvis er Norge på de modige sitt parti: på parti med dem som humant kan teppebombe en fiende som står uten luftvern, sammen med Vestens fair play-ambassadører som bruker hi-tech våpen og nattsikter som gir dobbel rekkevidde i forhold til motstanderen. Dét er modig, det.

Støre er sitert fra Dagsavisen 14.11.2007.
Øvrige sitater er hentet fra Forsvarsnett www.mil.no
Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre