lørdag 22 januar 2022

Dimitrov om enhetsfrontenNår Forlaget Revolusjon utgir Georgi Dimitrovs beretning til Komintern-kongressen i 1935 på nytt, er det fordi problemstillingene han reiser er oppsiktsvekkende aktuelle også i dag.

Det kapitalistiske Europa er i sin alvorligste økonomiske krise og depresjon siden krakket i 1929. Massearbeidsløsheten er enorm og økende, arbeiderbevegelsen er delvis lammet av årtier med sosialdemokratisk klassesamarbeidspolitikk, de sosiale og demokratiske rettighetene trampes ned. Fascismen er igjen blitt en reell trussel. Og som på 1930-tallet er faren for nye imperialistiske kriger overhengende.

Kommunistene mener at kampen mot krise, krig og fascisme må utvikles og samordnes. Arbeiderklassen, fagbevegelsen og alle progressive og demokratiske bevegelser må definere noen hovedkrav og trekke sammen for å oppnå dem. Det handler om å bygge enhet mot de kreftene som truer framtida vår. Det handler om å stå sammen mot kapitalmakta og dens etterplaprere. Det handler om å bygge en folkefront mot krise, krig og fascisme – mens vi ennå har tid.

Boka inneholder et innledende kapittel med aktuelle problemstillinger om hvordan utvikle enhets- og folkefronten under dagens forhold, og særlig om kommunistenes rolle i dette arbeidet.

Boka kan du bestille fra KPml, fra Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller direkte på nettet. Prisen om du bestiller over nettet er under kr 100,- (€ 11). Frakt kommer i tillegg.

Bestiller du fra forlaget eller fra KPml er prisen kr 150,- inkl.porto og ekspedisjon.

Boka er på 172 sider. ISBN 978-82-91924-16-8