20 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Illustrasjonsfoto: Jimmy Nilsson, UnsplashBildet er et illustrasjonsfoto uten sammenheng med den pågående konflikten. Av Jimmy Nilsson, Unsplash.

Kommunistisk plattform støtter gå sakte-aksjonen til verkstedarbeiderne ved Bertel O. Steen i Bergen og har bevilget kr 1000,- til kampen de fører for lokale lønnskrav.

Til klubben ved Bertel O. Steen, Bergen

Arbeidsfolk møter dyrtid, strømprissjokk og nye renteøkninger. Dårlige sentrale oppgjør fører til reallønnsnedgang, mens mange konserner – som Bertel O. Steen – høster kjempeprofitter. Dermed blir den lokale kampen avgjørende for å forsvare lønna.

Gå sakte-aksjonen dere gjennomfører for tillegg på grunnlønna er rettferdig og viktig. En seier for dere, vil være en seier og veiviser for mange andre.

Kommunistisk plattform (KPml) uttrykker full solidaritet og støtte til kampen. Vi har små ressurser, men håper at vår bevilgning på kr. 1000,- kan være et lite bidrag.

Faglig kamp under dagens forhold kan være vanskelig og krevende. KPml har utgitt en veileder i faglig kamp som bl.a. gir tips og råd om forskjellige kampformer og om hvordan moralen holdes oppe.
Den kan lastes ned gratis fra nettet, eller bestilles i papirutgave.

Stå på videre, kamerater. Kampen kan og skal vinnes!

Dagbjørn Skipnes, talsperson
Kommunistisk plattform (marxist-leninistene)

Klubben takker for støtten

I sitt takkesvar skriver klubben blant annet:

«Tusen takk for støtten, vi setter vanvittig pris på all støtte vi får, både moralsk og økonomisk. Deres bidrag vil både komme medlemmene til gode i en krevende situasjon, men også bidra til å holde motivasjonen oppe i en tid hvor aksjonen drar ut og det kan virke som om bedriften bare venter på at medlemmene skal bli blakk og akseptere deres tilbud. Vi står i en kamp for å løfte oss selv, men også en hel bransje opp til rettferdig fordeling av resultatene. Mange følger vår kamp tett, og en seier her vil nok flytte maktbalansen litt i arbeidstakernes retning for fremtiden.»

Oppdatering 1. september: Mekanikerne vant delvis fram med kravet om tillegg på grunnlønna. Detaljene i den nye lokale avtalen er ikke kjent. 220 000 kroner blei samla inn fra organisasjoner og enkeltpersoner til støtte for bilverkstedarbeiderne.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre