29 november 2023

Abonnér for kr 100,-

Vipps til 634620 eller velg

Faglige aktivister må løslates umiddelbart og betingelsesløst fra fengslene i Den Islamske Republikken Iran!

Det kriminelle regimet i Den Islamske Republikken Iran har i det siste intensivert undertrykkelsen av arbeidere og faglige aktivister. I de siste par månedene har mange  faglige aktivister blitt arrestert, fengslet og torturert av sikkerhetsstyrkene i Den Islamske Republikken.

Shahrokh Zamani, yrkesmaler og dekoratør, har vært i forvaring siden 7. juni 2011. Han ble arrestert på en buss på vei fra byen Tabriz til hovedstaden Teheran. Shahrokh var involvert i opprettelsen av den uavhengige fagforeningen «Malernes forening» og han er medlem av «Komiteen for opprettelse av uavhengige Fagforeninger». Shahrokh Zamani satt i isolat i mer enn en måned. Han sultestreiket i en uke for å protestere mot arrestasjonen og mishandlingen. Regimet i Den Islamske Republikken har overført ham til Tabriz-fengselet. Ingen offisielle arrestordre på Shahrokh har blitt sendt ut og ingen anklager er blitt satt frem mot ham.

Det kapitalistiske regimet i Den Islamske Republikken frykter dannelsen av uavhengige arbeiderorganisasjoner og arbeidernes enhet med andre deler av samfunnet. Det islamske regimet ser sitt eget endelikt i arbeidernes forente og landsomfattende streiker og protester, og prøver å kvele ethvert forsøk på å bygge uavhengige og demokratiske arbeiderorganisasjoner. I tråd med denne politikken har regimet i Den Islamske Republikken Iran forfulgt, torturert og fengslet Mansour Ossalou, Ali Nejati, Ebrahim Madadi, Torabian og andre fremstående fagforeningsaktivister i årevis. Shahrokh Zamani og kameratene Mohammad Jarrahi og Seyed (begge er arbeideraktivister), og de to universitetsstudentene Nima Pourhemmat og Sassan Vahhabi, er de siste kjente ofrene for denne kriminelle politikken.

Regimet i Den Islamske Republikken Iran sin undertrykkelse av arbeidsfolk tjener også imperialismens og verdensreaksjonens interesser. Vi fordømmer på det sterkeste det iranske regimets undertrykkende handlinger.

Arbeidets Parti i Iran (Toufan) støtter arbeideraktivistenes rettferdige kamp for bedre arbeidsforhold og vi hyller deres forsøk på å danne uavhengige fagforeninger. Vi ber alle broderpartier og marxist-leninistiske organisasjoner, alle faglig aktivister og alle progressive individer i verden om å uttrykke solidaritet med de iranske arbeideraktivistenes kamp. Verdens folk burde være opprørt over fengslingen og behandlingen av de iranske massene og arbeideraktivistene, og burde kreve at regimet i Den Islamske Republikken løslater alle politiske fanger umiddelbart og betingelsesløst. Bare intensiveringen av de iranske arbeidernes rettferdige kamp og av den genuine internasjonale støtten til massene kan tvinge det islamske regimet til å slå retrett og stoppe undertrykkelsen av det iranske folket.

  • Løslat Shahrokh Zamani og andre arbeideraktivister umiddelbart og betingelsesløst!
  • Lenge leve den iranske arbeiderklassens kamp!
  • Ned med det kapitalistiske regimet i Den Islamske Republikken Iran!

Arbeidets Parti i Iran (Toufan)
16. juli 2011

Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre
Elektrosjokket som måtte komme
Det er ingen krise på det europeiske strømmarkedet, mener energibyrået ACER. Markedet virker helt...
Les videre