23 juni 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Mansour OssanlouProtestbrev til Irans ambassade og president Ahmadinejad fra Kommunistisk plattform (KPml)

Den 10. juli ble lederen av Bussarbeiderforeninga for Teheran og Omegn (Sherkat e Vahed) Mansour Ossanlou, bortført av ei gruppe menn i sivil med tilknytning til Den islamske republikkens sikkerhetsstyrker. Ifølge hans familie sitter Mansour nå fengslet i avdeling 209 i Evin-fengselet i Teheran. Fengselet er kjent som et torturkammer som ble brukt av den forhatte sjahen. Osanlou har tidligere sittet sju måneder i det  samme fengselet etter busstreiken i Teheran i desember 2005 . Vi frykter for Ossanlous liv og helse så lenge han sitter fengslet.

Ossanlou har fryktløst forsvart de demokratiske rettighetene til arbeidstakerne ved Sherkt e Vahed Busselskap og har dannet en uavhengig fagforening.

Mansour Ossanlou er en arbeideraktivist som på det sterkeste motsetter seg økonomiske sanksjoner og imperialistiske trusler om militær invasjon av Iran. I adskillige år har Ossanlou kjempet for at arbeiderne skal vinne sin elementære rett til å streike og retten til å organisere seg. Han er høyt respektert av arbeiderne og det frihetselskende folket i Iran.

Han blir også respektert av norske arbeidere og deres organisasjoner, som i likhet med Ossanlou avviser og fordømmer USA-imperialismens trusler mot Iran, samtidig som vi alltid vil forsvare elementære faglige rettigheter.

Vi protesterer også mot fengslingen av Mahmoud Salehi, en fagforeningsaktivist i Saqez i Kurdistan. Han har blitt fengslet fordi han organiserte 1. mai-demonstrasjon i byen i 2004.

Hvis den iranske regjering virkelig ønsker å forsvare landets suverenitet mot imperialistisk aggresjon, bør den ikke tråkke på rettighetene til eller krenke talsmennene for de patriotiske og progressive iranske arbeiderne. Den må heller ikke provosere den internasjonale arbeider- og fagbevegelsen ved å krenke arbeidernes rett til å organisere seg til forsvar for egne interesser.

Den norske og internasjonale arbeiderklassen respekterer og forsvarer Irans rett til å verne om sin suverenitet og forsvare sine ressurser mot imperialismen. Flertallet av arbeiderne i vårt land fordømmer alle imperialistiske trusler og urettferdige sanksjoner mot Iran og det iranske folket.

Men vi krever til gjengjeld at Den islamske republikken ikke krenker de faglige rettighetene eller øver vold mot de tillitsvalgte representantene for de iranske arbeiderne. Derfor krever vi at Ossanlou løslates umiddelbart.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre