2 mars 2024

Abonnér for kr 100,-

Vipps til 634620 eller bruk betalingskort

En kvinnelig italiensk minister viser måten å gjøre det på.Den justispolitiske talsmannen for ett av regjeringspartiene, Jan Arild Ellingsen (FrP), forsvarer åpent den fascistiske borgervernsutveksten som kaller seg «Soldiers of Odin».

Den sjølbestalta lederen Ronny Alte er en gammel traver i det norske nazimiljøet og Norwegian Defence League. Denne figuren er nå sjøloppnevnt «beskytter» av unge damer på byen. Problemet for Alte er at enhver kvinne med sjølrespekt ville betakke seg for «omsorgen» fra denne gjengen av svartkledde filleproletarer.

Alte & Co. framstår som lett latterlige. Det eneste de har til felles med den norrøne guden Odin er at de bare har ett øye. De har heller ikke skjønt det døyt når de «pynter» en norrøn vikinghjelm med et norsk kristenkors. Men disse brune kreftene må aldri undervurderes, særlig ikke når de har støttespillere helt på toppen i maktapparatet.

Mediene har forutsigbart gitt Ronny Alte all den oppmerksomhet han kunne ønske. Den foreløpige toppen ble nådd da Jan Arild Ellingsen i Politisk kvarter i NRK Radio 23. februar hyllet Odin-soldatenes samfunnsinnsats i debatt med Arbeiderpartiets Hadia Tajik. Alte er naturligvis fra seg av begeistring når han ytrer seg til Dagbladet:

« – Jeg er veldig glad for at han (Ellingsen) setter pris på oss. Det betyr mye, og det er vågalt gjort av ham.»

Det alvorlige i denne situasjonen er at høytstående reaksjonære og «respektable» politikere nå er i ferd med å gi åpen støtte til hirden på gata. Denne regjeringa har allerede gått langt i rasistisk retning, og er nå i ferd med å lefle for fascismen.

Heldigvis har statsminister Erna Solberg vist anstendighet nok til å sette Ellingsen og samarbeidspartneren på plass. Denne gangen.

Men en ny terskel er fjernet. De som er veldig gamle kjenner lusa på gangen: Brunskjortene og svartskjortene værer morgenluft. De må stanses!

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre