20 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Konsentrasjonsleiren Auschwitz. Selv teksten over porten var løgn.Konsentrasjonsleiren Auschwitz. Selv teksten over porten var løgn. Foto: VS

Israel og USA bruker jødeutryddelsen som kynisk påskudd for krighissing mot Iran. Sionisme er nazistisk lebensraum på vrangen.

Det er 75 år siden Sovjetunionens Røde armé frigjorde de overlevende fangene fra nazistenes utryddelsesleir i Auschwitz, kanskje det mest kjente tidsminnet over nazismens forbrytelser.

Begivenheten ble markert i Jerusalem med en rekke prominente statsledere til stede. Men Israels statsminister Benjamin Netanyahu var mest opptatt av å misbruke jødeutryddelsene til å hisse til krig mot Iran. Netanyahu kom med en utilslørt krigsappell da han ba verdensledere «konfrontere Iran». Tildragelsen fikk Frankrikes president Macron til å reagere. –  Holocaust må ikke utnyttes til å så hat og splid, sa han med tydelig adresse til Netanyahu.

Forvarsel om katastrofe

Er det noe verden bør ha lært av nazistenes massedrap på millioner av jøder, roma, slavere og politiske fanger, så er det at rop om krig og «lebensraum» er et forvarsel om katastrofe.

Palestinerne vet godt hva sionistenes prosjekt for et stor-Israel innebærer. For sionistene er palestinere og arabere «undermennesker», omtrent slik nazistene så på jøder eller slavere. Persere er visst ikke stort bedre; Israels statsminister hyller Trump og Pence for at USA «konfronterer tyrannene i Teheran».

Som ledd i denne demoniseringa av Iran presterte Netanyahu og USAs visepresident Mike Pence å beskrive landet som «det mest anti-semittiske regimet på planeten».

Hatretorikk og løgner

Retorikken er ikke bare hatefull, men også løgnaktig. Iran huser det største jødiske samfunnet i Midtøsten, utenom Israel. Jødenes skikker og tro blir respektert av det ellers autoritære presteregimet. På linje med assyriske og armenske kristne, har også jødene sete i parlamentet. Ingen arabiske land gir jødene nevneverdige rettigheter, om noen. Det finnes ingen synagoger i Saudi-Arabia, sioniststaten Israels uoffisielle forbundsfelle og alliansepartner.

I Israel pågår en strid i rettsvesenet om hvorvidt rabbinatets anbefaling av DNA-testing av askenasiske innvandrere bør være frivillig eller ikke. De testes for å fastslå om de har et såkalt «jødisk gen». Et sånt gen finnes naturligvis ikke, men assosiasjonene går umiddelbart til rasebiologene i Det tredje Riket.

Israel sitter med omlag 400 kjernefysiske våpen og nekter å undertegne ikke-spredningsavtalen. Iran er på sin side langt ifra å utvikle egne atomvåpen. Den farlige atommakta i Midtøsten er Israel, ikke Iran.

De største tyrannene i Midtøsten har base i Tel Aviv og Washington. For dem er jødenes lidelseshistorie ikke annet enn et kynisk alibi for imperialistisk ekspansjon, kontroll og lebensraum i Midtøsten. Sionisme er nazisme på vrangen.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre