2 mars 2024

Abonnér for kr 100,-

Vipps til 634620 eller bruk betalingskort

De sionistiske herskerne i Israel, imperialismens redskap i Midtøsten, har enda gang latt blodet til det forsvarsløse palestinske folket flyte. Mer enn 500 mennesker er døde og 2500 såret i det tunge angrepet som har blitt utført med krigsfly, tungt artilleri og raketter.

Tross protestene og skrikene fra de arabiske folkene og folk over hele verden, har de sionistiske morderne nå lansert en bakkeoffensiv i Gaza. Disse som dreper barn, disse som bevisst bomber bønnesteder som er hellige for folk, disse som ikke skyr å såre følelsene til millioner av folk, disse som praktiserer en usett statsterror snakker om «kamp mot terrorisme» og «forsvar av den siviliserte verdens verdier».

Hva er det som som får dem til å handle så fullstendig hensynsløst? Hvordan våger de? Svaret ligger i handlingen (eller rettere, i mangelen på handling) til FNs sikkerhetsråd. De som preker om demokrati og menneskerettigheter klarte ikke en gang å fordømme denne grusomheten som blir utført av det morderiske sionistregimet i Israel. Dermed kunne israelske militære talspersoner vise til at representantene fra vestlige imperialistmakter hadde omtalt offensiven som en «defensiv krig».

Israel blir oppmuntret av tausheten fra imperialistenes regjeringer og av deres handlingslammelse. Det er fordi de største bøllene i den kapitalist-imperialistiske verden som dominerer FN er de samme kreftene som står bak de sionistiske okkupantene. Derfor kan en ikke vente seg noe fra «mesterne i demokrati og menneskerettigheter».

Akkurat som i de forløpne 60 år vil palestinere stå oppreist og vil fortsette å gjøre motstand. Hvis de virkelig vil hjelpe sine palestinske brødre, burde de arabiske og muslimske folkene i Midtøsten velte sine egne herskere som driver med samarbeid og dobbeltspill. Det er på høy tide å rope ut om de faktiske forhold: Det er umulig å motvirke sionistenes grusomheter i Palestina samtidig som en samarbeider USA.

Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner (IKMLPO) oppfordrer alle arbeidere og verdens progressive og demokratiske krefter til å vise solidaritet med det palestinske folket som slåss mot sionistenes tyranni, og til å ta initiativ:

– til at regjeringer i ulike land innfører sanksjoner mot Israel, fryser diplomatiske forbindelser og sier opp samarbeidsavtaler

– for en internasjonal fordømmelse av denne krigen mot folket i Palestina

– til å støtte de verdensomspennende massedemonstrasjonene som krever slutt på den israelske militære aggresjonen. Vi oppfordrer til kamp mot imperialister som støtter og oppmuntrer Israel og de regjeringer som samarbeider med imperialismen og sionismen.

Stans sionistenes massakrer i Gaza nå!
Opphev blokaden!
Fritt Palestina!
Ned med imperialismen og sionismen!

 

Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner
4. januar 2009

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre