28 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Internasjonal ungdomsleir 2010På historisk grunn og i vakre omgivelser ved Egeerhavet går årets internasjonale anti-imperialistiske ungdomsleir av stabelen. Det er den 22. i rekka, der mange hundre ungdommer fra alle verdenshjørner møtes.

Stedet er ved Izmir i Tyrkia. I år som tidligere år blir leiren et minne for livet og en inspirasjon til innsats for alle røde unge som deltar. Den foregår på et tidspunkt der kapitalismen, ikke minst i det kriseramma Europa, truer den unge generasjonen med håpløshet, arbeidsløshet, fattigdom og kriger.

Men ungdommen har helt andre framtidsperspektiver!

Vi er unge mennesker fra hele verden. Mens noen prøver å splitte oss og gjør oss til hverandres fiender, samler vi oss for å skape en annen verden. Fra alle verdenshjørner strømmer vi til og bringer våre fargerike kulturer med oss ...  Vi snakker forskjellige språk, likevel forstår vi hverandre. Vi er verdenstreets grønne greiner, som Nazim Hikmet sa.

Vi er framtida

«Vi vil verken betale prisen for ei økonomisk krise forårsaket av andre eller slite med arbeidsløshet eller bli sendt ut i kriger. Vi vil forsvare framtida vår, vår rett til utdanning, alt det som blir tatt bort fra oss. Vi skal løsrive oss fra håpløsheten de pådytter oss, vil skal la våre drømmer og framtidsønsker komme til syne. I ei tid da verdens ungdom blir drevet inn i sjølmord og depresjon, vil vi tenne håpets ild og spre det vidt og bredt.»

Nær Egeerhavet fra 3. til 12. august

Verdens sentrum er der hvor vi kommer sammen for å dele våre lengsler, der vi diskuterer våre problemer og der vi lar håpet blomstre. Hvert år møtes vi på ulike kontinenter. Verdens sentrum denne gangen er Tyrkia ved Egeerhavet, Selçuk nær byen Izmir. [Se kart]

Hvem kan delta?

Glimt fra  en tidligere leir i Tyrkia.
Glimt fra en tidligere leir i Tyrkia.
Alle anti-fascistiske og anti-imperialistiske ungdommer er velkomne. Leirdeltakerne er mellom 15 og 30 år. Den nærmeste større flyplassen er Izmir. Mange flyselskaper tilbyr reiser hit, de fleste med mellomlanding og flybytte et sted i Europa. Det er også mulig å reise direkte til Istanbul og fly transit videre til Izmir.

Hva koster det?

Leirprisen er 100 euro (ca 800 kroner), i tillegg kommer reisa. Du må ha turistvisum som koster ca € 40 (NOK 300).

Arrangørene av den internasjonale anti-imperialistiske ungdomsleiren ser gjerne at deltakerne har med seg telt. Les mer på arrangørenes side (lenka under). Her kan du også tegne deg for nyhetsbrev. Kontakt gjerne Revolusjon for mer informasjon eller om du trenger hjelp og råd.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre