23 juni 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

202011 vekterstreik naf plakat

Forbitrelsen er stor over at Parat feiget ut denne gangen også, skriver vår streikekorrespondent. Men viljen til å fortsette kampen er enda større.

Mandag 2. november ble NHO Handel og Service og Parat enige om en avtale som avsluttet streiken for Parat sine medlemmer.* I den avtalen er de blitt enige om en lønnsøkning på kr 4,50 i timen, samt to kroner i timen for natt- og helgetillegg. I tillegg til å akseptere dette lave tilbudet (bensinstasjonsansatte fikk denne uka 9 kr timen), har de ofret krav om fastlønn for deltidsansatte under 20 prosent.

Som medlem av Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) er det provoserende at Parat nok en gang feiger ut i en streik, og gir seg tidlig. At de i tillegg prøver å forsvare den råtne avtalen de har gått med på, med å snakke om å vise ansvarlighet i situasjonen vi er i (Covid-19) og muligheten for at det skulle bli tvungen lønnsnemnd, er noe som setter sinnene i kok. Ikke bare hos undertegnede, men hos flertallet av de streikende NAF-vekterne. Enkelte av vekterne var med under forrige streik. De husker hvordan Parat ga etter den gangen også, mens NAF alene måtte streike for rettighetene til vekterne.

For oss i NAF er rettigheten til fastlønn en prinsippsak. Vi vil fortsette å streike for å få igjennom dette, samt høyere lønn og tillegg. I dag (torsdag 5.11.) har vi fått melding om at vi må avvente byrådets pressekonferanse, for å finne ut om vi fortsatt kan stå streikevakt, grunnet smittesituasjonen.

Men uansett om vi står på Youngstorget, foran arbeidsgivers nye milliardbygg på Økern, eller sitter hjemme i sofaen, så skal vi ikke gi oss!

* Om Parat-vekterne godtar resultatet blir først kjent etter uravstemningen 17. november.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre