16 juli 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

ridder til hest

Ifølge utenriksredaktør i NRK, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, er Frankrikes president Emmanuel Macron en «hvit ridder» i kampen mot Russlands Vladimir Putin.

Riktig nok har Macron latt seg avbilde med boksehansker og ikke med lanse. Det er en uvesentlig detalj. «For Macron er derfor konklusjonen tydelig. Vesten kan ikke lenger legge bånd på seg i hva slags støtte som loves, og han har åpnet for at det også skal være mulig å sende franske soldater dit.» Altså til Ukraina.

Sommerens ekspressvalg til den franske nasjonalforsamlinga viste at franskmennene, i motsetning til norske forståsegpåere, kan dy seg for presidentens ridderlighet.

En trøst for Macron kan være at han har seks norske musketerer på sin venstre flanke. Lars Borgersrud, Magne Kaldhusdal, Rune Naustdal, Jørn Magdahl, Boye Ullmann og Arve Ottersen insisterer i talløse innlegg i Klassekampen på at vestlig og norsk våpenstøtte handler om luftvern og anti-tankvåpen, ergo er den defensiv. De seks synes det er «lett å forstå at folk i noen østeuropeiske land ser militærallianser som Nato som den eneste garantien for sin statlige eksistens, og at de vil ha retten til å velge medlemskap».

Vi skal ikke dvele ved at personligheter på norsk venstreside finner forsonende trekk ved tvangsekteskap, så lenge det innebærer å bli en del av USA sitt harem.

Men musketerene ligger bokstavelig talt litt på etterskudd for den hvite ridderen i Paris. Hva er vel problemet med NATO-soldater i Ukraina? Franske eller norske soldater trenger jo bare innta defensive posisjoner i skyttergravene, side om side med Azov-bataljonen.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre