13 april 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Imperialistmakter som USA, Storbritannia, Russland og Kina har alle vært ivrige med å fordømme nordkoreanernes kjernefysiske tester. USAs president, Barack Obama, var rakst ute med å si at DFR Korea (Nord-Korea) er «en alvorlig trussel mot fred og sikkerhet i verden», og USA Today fulgte opp med å si at det er «et uberegnelig og et potensielt farlig regime.» FN og Frankrike talte kjapt for mer imperialistiske sanksjoner mot det legitime og suverene landet. De kapitalistiske statene verden rundt, ledet av USA, forsøker å sanksjonere og isolere DFR Korea og fremstille det som et «sprøtt» regime, fordi det står opp mot den imperialistiske aggresjonen og nekter gi opp sin uavhengighet.

Mens USAs president anklager DFR Korea, synes ikke USA å ha noe problem med Israels store mengder med kjernefysiske og biologiske våpen, eller deres folkemord på palestinerne. Derfor er det ytterst hyklerisk av USA og deres nikkedukke-regimer i NATO-blokken å kritisere DFR Korea for «aggressive» handlinger, når over 1 million mennesker har mistet livet som følge av invasjonen og okkupasjonen av Irak og Afghanistan samt deres uttalige droneangrep over grensen til Pakistan. Det er også latterlig når USA-imperialismen og deres kapitalistiske nikkedukke-regimer krever at DFR Korea skal slutte med å «forstyrre freden», når det er de store kapitalistlandene som stadig utfører krig og okkupasjoner.

Til dags dato er det kun USA selv som noensinne har brukt atomvåpen i krigføring. Det er verdt å merke seg at USA besitter nok atomvåpen med en styrke som kan ødelegge verden hundrevis av ganger, og har lagre på lagre med forskjellige typer biologiske våpen. De brukte blant annet napalm og diverse kjemiske våpen i både Vietnam- og Koreakrigen, som tok livet av millioner av mennesker. USA har ingen rett til å opptre som hersker eller keiser av verden, og har ingen rett til å diktere hvem som har rett til kjernefysisk teknologi og hvem ikke. DFR Korea har rett til sin egen selvbestemmelse og rett til forskning, uten innblanding av imperialistiske kapitaliststater.

Media innenfor de kapitalistiske landene forsøker å fremstille DFR Korea som et «mareritt» eller et «helvete på jord», og et «diktatur» som er styrt av en «klin sprø leder.» Det er også mye snakk om sult og matmangel i DFR Korea. Tallene på antall mennesker som lider av matmangel er nok overdrevet, men fantasi er det nok heller ikke. Den nordlige delen av den koreanske halvøya egner seg ikke godt for selvforsyning av mat, og siden landet er delt i en sørlig og nordlig del, sier resten seg selv. USA-lakeien Republikken Korea (Sør-Korea) sitter på den koreanske halvøyas risbolle. Noe annet å merke seg er at 600.000 tonn bomber ble sluppet over det nordlige Korea under Koreakrigen av USA-imperialistene, noe som ikke bare førte til total ødeleggelse av bygninger og infrastruktur, men også trær og vegetasjon, som igjen resulterte i flom og fiasko i landbruket.

Som marxist-leninist fastholder jeg at Juche er en revisjonistisk ideologi som er blottet for den vitenskapelige sosialismen. Så med det, DFR Korea har aldri vært sosialistisk og kommer ikke til å bli det, så lenge Juche består. Likevel, som marxist-leninist ser jeg DFR Korea som en progressiv og anti-imperialistisk makt i verden, et land som har rett til uavhengighet og fastholder det ved å trosse den imperialistiske aggresjonen.

{jcomments off}

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre