30 november 2023

Abonnér for kr 100,-

Vipps til 634620 eller velg

I denne pressemeldinga avviser Blitz politiets påstander om «hjemmelagde bomber» etter razziaen natt til 27. april.

Blitz stormet som hevn

Blitz-huset. © Foto: RKS/RevolusjonEtter at politiet arresterte over 260 personer på vei hjem etter den uformelle demonstrasjonen ved NATOs toppmøte, gikk politiet til razzia på Blitz.

Politiet begrunnet dette med demonstrasjonen ved Rådhuset, men det skjedde intet i den demonstrasjonen som kunne rettferdiggjøre en slik aksjon. Politiet hevder at de har funnet en eske med knallskudd og det de kaller «hjemmelagde bomber» på Blitz, men at de ikke vet om dette skulle brukes i NATO-demonstrasjonen. I og med at NATO-demonstrasjonen forlengst var over, er det opplagt at smellskuddene ikke skulle brukes i demonstrasjonen. Tvert i mot var disse tatt hånd om av Blitz for å hindre at de kom ned til byen. Dette er ikke snakk om bomber, det er såkalte kanonslag som lager høye smell. Men Blitz har ikke bruk for den type virkemidler for å lage en støydemo. Vi benyttet oss av trommer, rop og slagord for å bli hørt inn på middagsselskapet for NATO. Derfor hadde vi fjernet disse kanonslagene fra folk, nektet folk å ta dem med og låst kanonslagene inne for å hindre at de ble en del av demonstrasjonen. Det er NATO som kaster bomber, ikke Blitz!

Når det gjelder kassene med stein som ble funnet på huset, vet politiet godt at de stammer fra tiden huset var under stadige angrep fra nazister, og politiet viste de samme kassene frem til pressen også etter en razzia i 1995. De var like uaktuelle for bruk under demonstrasjoner den gang som nå. De har ligget og samlet støv i over 20 år!

Når det gjelder kanonslagene er de av helt ny dato, og det at de ikke kom ned til demonstrasjonen er et uttrykk for at Blitz har utvist stor ansvarlighet, gjennom å ta hånd om dem og hindre at enkeltpersoner har tatt dem med til en demonstrasjon med mange mennesker. Det er politiet med deres razzia som tilspisser situasjonen, ikke Blitz som hindret disse kanonslagene i å bli brukt under demonstrasjonen. Derfor oppfordrer vi alle til ikke å la politiets lenge planlagte aksjon overskygge at Blitz nå fyller 25 år.
Historien til Blitz inneholder mange håpløse storminger fra politiets side. De har ikke  klart å fjerne oss til tross for alle forsøk på kriminalisering, og de skal hvertfall ikke klare det denne gang! Blitz blir! Denne pressemeldingen er den eneste uttalelse Blitz kommer til å gi om denne razziaen, og vil de nærmeste dagene konsentrere oss om å feire vårt store jubileum.

Hilsen
Blitz

Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre
Elektrosjokket som måtte komme
Det er ingen krise på det europeiske strømmarkedet, mener energibyrået ACER. Markedet virker helt...
Les videre